Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Stad bestrijdt energiearmoede: al meer dan 1.700 woningen kregen energiescan

DendermondeAl meer dan 1.700 woningen in Dendermonde ondergingen een energiescan. Met dat initiatief wil het Dendermondse stadsbestuur energiearmoede bestrijden. Bewoners krijgen tips en energiebesparende maatregelen.

 1. Marc De Decker bundelt verhalen van 65 opmerkelijke stadsgenoten in boek: “Allemaal zetten ze op hun eigen manier Dendermonde op de kaart”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Marc De Decker bundelt verhalen van 65 opmerkelij­ke stadsgeno­ten in boek: “Allemaal zetten ze op hun eigen manier Dendermon­de op de kaart”

  Namen als Louis De Lentdecker, Bert Heuvinck en Pater De Smet doen allicht wel een belletje rinkelen. Maar zeggen Alfons Vermeir, Jacobus Maestertius of John Stedman u iets? Ook zij horen bij de groep bijzondere Dendermondenaren waar Marc De Decker een boek aan wijdt. ‘65 geboren Dendermondenaars’ bundelt de verhalen van opmerkelijke figuren uit de geschiedenis van de stad, allemaal geboren in Dendermonde en ondertussen overleden. Een tip van de sluier...
 2. Hockeyspelers vormen spelersketting tussen sportterreinen als ludiek actie: “Oplossing voor realisatie eigen veld ligt letterlijk binnen handbereik”
  PREMIUM
  Dendermonde/Grembergen

  Hockeyspe­lers vormen spelersket­ting tussen sportter­rei­nen als ludiek actie: “Oplossing voor realisatie eigen veld ligt letterlijk binnen handbereik”

  De spelers van Hockeyclub D-MON Hockey van Dendermonde voerden zondagmiddag een ludieke protestactie. De sportclub wil aan de Oud Kerkhofstraat een eigen, nieuw hockeyveld aanleggen tegen september, maar ziet op tegen vertraging door een juridisch geschil tussen stadsbestuur en voetbalclub KAVD. “Nochtans ligt een oplossing letterlijk binnen handbereik door een wissel van twee sportvelden”, klinkt het. Om dat aan te tonen vormden spelers een mensenketting tussen de twee terreinen.