Foto GDR
Volledig scherm
© Foto GDR

Speelplaneet viert twintigste verjaardag

 1. Stad wijzigt voorrang voor sociale huisvesting: “Sociale woningen in eerste instantie voor Dendermondenaren zelf”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Stad wijzigt voorrang voor sociale huisves­ting: “Sociale woningen in eerste instantie voor Dendermon­de­na­ren zelf”

  Er gelden voortaan andere voorrangsregels voor wie een sociale huurwoning wil in Dendermonde. Hoe langer iemand in de stad woont, hoe meer kans die maakt een woning toegewezen te krijgen vanop de wachtlijst. De nieuwe regeling zorgde voor discussie tijdens de jongste gemeenteraad, maar schepen van sociale zaken Tomas Roggeman (N-VA) verdedigt het initiatief: “We willen er voor zorgen dat onze eigen inwoners verzekerd zijn van sociale huisvesting in eigen stad”.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Debuterende libero Justine Delanote: “VC Oudegem heeft wilskracht en weerbaarheid getoond”
  volleybal Liga A

  Debuteren­de libero Justine Delanote: “VC Oudegem heeft wilskracht en weerbaar­heid getoond”

  De heenwedstrijd van de halve finale voor de Belgische beker tussen Oostende en Oudegem bevatte alle ingrediënten van een topmatch. Het is daarom dubbel zo jammer dat deze ontmoeting (2-3) in een kille, lege zaal moest afgewerkt worden. VC Oudegem won de eerste set overtuigend. De thuisploeg repliceerde wilskrachtig tijdens de volgende twee sets. Het team van coach Fien Callens nam opnieuw het commando over in de vierde en de vijfde set en behaalde een belangrijke zege. De spanning en de sensatie bleef duren tot het allerlaatste punt.