Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Speelplaneet trapt speelpleinzomer op gang: “Last minute nog genoeg animatoren gevonden voor zorgeloze zomer”

DendermondeDe Speelplaneet heeft woensdag de speelpleinzomer op gang getrapt. Tientallen kinderen kwamen meteen langs op de site van gemeenteschool De Toverboon. “En met wat geluk is dat de laatste keer op deze plek en zitten we volgende zomer eindelijk in onze definitieve thuis in Baasrode”, zeggen de monitoren hoopvol.

  1. Sage van de ‘Helleput’ en de historie van beeldhouwer die kop van Ros Beiaard maakte nieuwe taferelen tijdens Katuit: “Heemskinderen en pijnders krijgen ook hulde”
    PREMIUM
    Dendermonde

    Sage van de ‘Helleput’ en de historie van beeldhou­wer die kop van Ros Beiaard maakte nieuwe taferelen tijdens Katuit: “Heemskin­de­ren en pijnders krijgen ook hulde”

    Op donderdag 25 augustus trekt Katuit opnieuw door de straten van Dendermonde. De laatste ommegang was intussen al in 2019 door corona, maar de organisatie is er nu volledig klaar voor, en dit enkele maanden na de Ros Beiaardommegang in Dendermonde. “We hebben opnieuw voor enkele nieuwe elementen en taferelen gezorgd in de stoet”, zegt regisseur Patrick Segers.