De monitoren staan te popelen om de speelpleinzomer te beginnen.
Volledig scherm
De monitoren staan te popelen om de speelpleinzomer te beginnen. © RV

Speelplaneet helemaal klaar voor leuke speelpleinzomer

De monitoren van speelpleinwerking De Speelplaneet van Dendermonde zijn helemaal klaar om er een leuke zomer van te maken. Van 3 juli tot 23 augustus kunnen kinderen van 4 tot 14 jaar er terecht. Gratis bussen pikken in alle deelgemeenten kinderen op, zodat ze zeker naar het speelplein kunnen komen.

 1. “Van onze droom realiteit gemaakt”: in het spoor van de korte keten tussen de taarten en cupcakes van Sweet Mania
  PREMIUM
  Dendermonde/Aalst

  “Van onze droom realiteit gemaakt”: in het spoor van de korte keten tussen de taarten en cupcakes van Sweet Mania

  Liefst één op vijf Vlamingen kiest sinds de coronacrisis vaker voor lokale producten. Dat voelen ook producenten in de regio Dendermonde. In onze reeks rond de korte keten laten we u met ze kennismaken. Vandaag proeven we taarten en cupcakes van Ana De Clerck en Nicky Hulboj uit Dendermonde, die in Aalst Sweet Mania uitbaten. “En te denken dat mijn eerste taart een complete mislukking was”, klinkt het.
 2. Café-uitbaatster moet na openingsweekend al meteen sluiten door nieuwe maatregelen: “Politiek hangt strop rond onze nek”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Café-uitbaat­ster moet na openings­week­end al meteen sluiten door nieuwe maatrege­len: “Politiek hangt strop rond onze nek”

  Tamara Cooreman beleefde vrijdagavond niet het moment waar ze op hoopte. Zaterdagavond opende ze haar eet-, praat- en ambiancecafé The Ritz in de Kerkstraat in Lebbeke, om dan maandag meteen weer te moeten sluiten door de nieuwe maatregelen. Eerder dit jaar stopte ze ook al met haar café in Westerlo tijdens de eerste lockdown. “Het openingsweekend moest schitterend worden, maar helaas is het nu toch met een zeer dubbel gevoel", vertelt Tamara.