De speelplaneet hoopt snel een nieuw onderkomen te vinden.
Volledig scherm
De speelplaneet hoopt snel een nieuw onderkomen te vinden. © Geert De Rycke

Speelplaneet dringend op zoek naar nieuwe locatie: “Tegen eind augustus nieuwe ruimte nodig”

DendermondeDe Speelplaneet uit Dendermonde moet voor minstens een jaar dringend op zoek naar een nieuwe locatie om hun materiaal te stockeren. Momenteel huren ze daarvoor een pand in de Beurzestraat, maar de verhuurder zet het contract stop. “Tegen 20 augustus, het einde van onze speelpleinwerking, moeten we een nieuwe locatie gevonden hebben”, zegt Silke Defour. 

 1. Open Vld start steunactie tegen honger op school: “Eén euro per Lebbeekse leerling inzamen voor ondersteuning scholen”
  Lebbeke

  Open Vld start steunactie tegen honger op school: “Eén euro per Lebbeekse leerling inzamen voor ondersteu­ning scholen”

  Open Vld van Lebbeke is gestart met een geldinzameling in het kader van “een actie tegen honger op school”. Het initiatief komt er na een vraag van raadslid Ann Doran tijdens de jongste gemeenteraad om scholen te ondersteunen in hun strijd tegen lege brooddozen. De meerderheid vond dat evenwel niet nodig. “Dan doen we het zelf wel”, klinkt het bij Open Vld.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Op Huizenjacht in Strijpen bij Zottegem: “Op steenworp van stadscentrum, waar je al gauw 270.000 euro betaalt voor appartement of gesloten bebouwing”
  PREMIUM
  Strijpen

  Op Huizen­jacht in Strijpen bij Zottegem: “Op steenworp van stadscen­trum, waar je al gauw 270.000 euro betaalt voor apparte­ment of gesloten bebouwing”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Strijpen bij Zottegem, waar je al gauw 270.000 euro betaalt voor een rijwoning of appartement en zo’n 600.000 euro voor een alleenstaande woning.
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.