De Broeders van Liefde willen rusthuis Hof ter Boonwijk overnemen. Sp.a wil dat de stad waakt over de prijzen.
Volledig scherm
De Broeders van Liefde willen rusthuis Hof ter Boonwijk overnemen. Sp.a wil dat de stad waakt over de prijzen. © Geert De Rycke

Sp.a ongerust over betaalbaarheid rusthuis Hof ter Boonwijk na overname

Oppositiepartij sp.a is ongerust over de betaalbaarheid van het rusthuis Hof ter Boonwijk als dat overgenomen wordt. “In de intentieverklaring rond de overname staat zelfs niets te lezen over prijszetting”, zegt raadslid Gwen Brabants.

 1. Creatieve talenten zorgen voor project Paardenkracht: “Spirit van Ros Beiaard voelbaar aanwezig in stad”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Creatieve talenten zorgen voor project Paarden­kracht: “Spirit van Ros Beiaard voelbaar aanwezig in stad”

  Elf grote, kunstige paardenhoofden op evenveel locaties in het stadscentrum. Die vormen samen het street art-project ‘Paardenkracht’. De stad wil hiermee de spirit van het Ros Beiaard, de trots van Dendermonde, voelbaar laten blijven. Verschillende kunstenaars, van jong talent tot gevestigde waarde, waren meteen bereid een paardenkop onder handen te nemen. Zelfs Axel Daeseleire zorgt voor een exemplaar.
 2. Ros Beiaardstad strenger dan coronamaatregelen overheid: “Enige kans om zo snelle verspreiding virus in onze regio weer af te remmen”
  Dendermonde

  Ros Beiaard­stad strenger dan coronamaat­re­ge­len overheid: “Enige kans om zo snelle versprei­ding virus in onze regio weer af te remmen”

  Ook in Dendermonde nemen ze strengere coronamaatregelen dan die die de Vlaamse overheid lanceerde. Daardoor worden bijvoorbeeld ook voor min-twaalfjarigen geen activiteiten meer toegelaten. Aanleiding zijn de alarmerende cijfers in Dendermonde en het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius. “We moeten dit zien als een kans om de snelle verspreiding van het virus af te remmen en het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens te doen dalen”, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V).
 1. Hartverwarmende actie: 12-jarige Tommy maakt baseballknuppels van afgebroken hout door windstorm
  Play

  Hartverwar­men­de actie: 12-jarige Tommy maakt baseball­knup­pels van afgebroken hout door windstorm

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is