Serviceclubs en Tondeldoos ondertekenden een verlenging van het engagement op de Grote Markt. Daar hoorde ook een cheque bij.
Volledig scherm
Serviceclubs en Tondeldoos ondertekenden een verlenging van het engagement op de Grote Markt. Daar hoorde ook een cheque bij. © Geert De Rycke

Serviceclubs blijven Tondeldoos steunen voor betalen schoolfacturen kwetsbare gezinnen: “Nood blijft toenemen”

DendermondeAcht Dendermondse serviceclubs verlengen hun engagement om De Tondeldoos te ondersteunen, zodat die kwetsbare gezinnen kan helpen bij het betalen van schoolfacturen. Het is een welkom geschenk voor het kinderfonds, dat steeds meer om hulp gevraagd wordt. “We moeten zelfs kiezen in onze tussenkomsten van schoolkosten omdat onze middelen ontoereikend zijn”, klinkt het daar.

  1. Flitsboete leidt tot celstraf en levenslang rijverbod voor aannemer die veroordelingen opstapelt: “Geen zin om vier jaar te brommen”
    PREMIUM

    Flitsboete leidt tot celstraf en levenslang rijverbod voor aannemer die veroorde­lin­gen opstapelt: “Geen zin om vier jaar te brommen”

    Een 54-jarige aannemer uit Dendermonde, die al verschillende veroordelingen op zijn naam heeft staan, heeft een levenslang rijverbod gekregen omdat een op zijn naam gehuurde bestelwagen geflitst werd in Marke. Daarnaast moet de man ook naar de gevangenis en een boete betalen van 16.000 euro. Of hoe een banale flitsboete loodzware gevolgen kan hebben. “Een groteske vergissing, nog maar eens”, zegt de aannemer die niet opdaagde in de rechtbank, maar voor ons wel de telefoon opnam.
    Dendermonde