De brandweer kwam ter plaatse.
Volledig scherm
De brandweer kwam ter plaatse. © Koen Baten

Rukwinden zorgen voor schade in regio Dendermonde

DendermondeSinds woensdagmiddag zijn er hevige rukwinden ontstaan en die hebben ook in de regio Dendermonde voor problemen gezorgd. Onder meer een fietsenstalling waaide omver. In de Van Langenhovestraat in Sint-Gillis-Dendermonde viel een boom op de weg die door de brandweer moest verwijderd worden. 

 1. Verpleegster Els roept op om lichtjes te plaatsen in donkere dagen: “Iedereen kan wat extra warmte gebruiken”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Verpleeg­ster Els roept op om lichtjes te plaatsen in donkere dagen: “Iedereen kan wat extra warmte gebruiken”

  Ze zit zelf elke dag in de zorg, probeert er het beste van te maken voor Covid-patiënten en moest zelf al het coronavirus overwinnen. Els Van Acker weet waar ze over praat als ze het over “moeilijke en donkere dagen” heeft. Haar oproep naar de inwoners van Dendermonde om overal zo veel mogelijk lichtjes aan het raam of de deur te plaatsen, komt er dan ook niet voor niets. “Een beetje extra licht is geen overbodige luxe, het kan een steun zijn. Voor mensen in de zorg, maar net zo goed voor patiënten”, zegt ze.
 2. Strooidiensten voor eerste keer uitgerukt: 15 kilometer extra fietspaden opgenomen in nieuw winterplan
  Dendermonde

  Strooidien­sten voor eerste keer uitgerukt: 15 kilometer extra fietspaden opgenomen in nieuw winterplan

  De eerste officiële winterprik is een feit. De strooidiensten van Dendermonde zijn in de nacht van zondag op maandag voor het eerst weer uitgereden. Op hun ronde nemen ze voortaan vijftien kilometer extra aan fietspaden mee. Die zijn opgenomen in een nieuw, geoptimaliseerd winterplan. Strooien gebeurt voortaan volledig met pekel in plaats van droog zout. “Efficiënter én duurzamer”, zegt schepen Leen Dierick (CD&V).
 1. “Zelfgemaakte papegaai gekregen van overvaller die ik opsloot”: Benny (61), de rechercheur die zijn eigen afdeling uit de grond moest stampen
  PREMIUM
  Grembergen/Dendermonde

  “Zelfge­maak­te papegaai gekregen van overvaller die ik opsloot”: Benny (61), de recher­cheur die zijn eigen afdeling uit de grond moest stampen

  Een houten papegaai, drie kogels voor 24 Belgische frank en anoniem op café gaan om te luistervinken. De carrière van rechercheur Benny Coen (61) leest ietwat atypisch. De zestiger is sinds vorig jaar op pensioen maar mist zijn job niet, daarvoor zijn de straffen hem te licht geworden. “Tegen de nieuwe inspecteurs zei ik altijd: wees blij dat je een zaak kan oplossen. Bekommer je niet om wat daarna volgt, daar word je gek van.” Lees alle verhalen van voormalige politiemensen in onze reeks Recherche op rust.
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"