Rood-wit van Dendermonde en de Stars and Stripes van de VS. Dat komt allemaal samen voor de Ros Beiaardommegang.
Volledig scherm
PREMIUM
Rood-wit van Dendermonde en de Stars and Stripes van de VS. Dat komt allemaal samen voor de Ros Beiaardommegang. © Geert De Rycke

Ros Beiaard lokt ook bezoekers uit Thailand, Zuid-Afrika en... zelfs hele familie uit Amerika: “Als echte Dendermondse kan je dit niet zomaar laten passeren”

DendermondeHet Ros Beiaard, dat zondag na 12 jaar eindelijk zijn doortocht door Dendermonde maakt, weet niet alleen inwoners in de stad te bekoren. Het evenement lokt ook bezoekers uit het buitenland. Dendermondenaren uit onder andere Thaïland, Zuid-Afrika en Los Angeles komen naar de stad afgezakt. En zelfs vijftien Amerikaanse familieleden uit de buurt van New York komen speciaal voor het feest naar Dendermonde afgezakt voor een reünie.

  1. Peter (43) krijgt rake klappen na Baasrode Bruist: “Plots voelde ik handen rond mijn keel en verloor ik het bewustzijn”
    PREMIUM
    Baasrode

    Peter (43) krijgt rake klappen na Baasrode Bruist: “Plots voelde ik handen rond mijn keel en verloor ik het bewustzijn”

    “Ik kan al zeker veertien dagen niet werken omdat ik enkele gebroken ribben heb.” Of hoe een ontspannend avondje Baasrode Bruist met het gezin voor Peter (43) eindigde in het ziekenhuis, nadat ze getuige waren van een vechtpartij waar ze eigenlijk niets mee te maken hadden. “We durven niet meer buiten te komen, bang dat die gasten ons weer zullen vinden.”