Rita Sarens en leden van het creatief atelier zijn trots op de keramische werkjes.
Volledig scherm
Rita Sarens en leden van het creatief atelier zijn trots op de keramische werkjes. © Geert De Rycke

Ros Beiaard inspiratiebron voor kleipaardjes Blijdorp: keramische beeldjes zetten vijftigste verjaardag in de kijker

2020 is niet alleen het jaar van de Ros Beiaardommegang in Dendermonde, ook Blijdorp viert dan haar jubileum. Al vijftig jaar lang helpt de organisatie kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Om dat in de kijker te zetten, zet Blijdorp de cliënten zelf aan het werk. Inspiratiebron is het Ros Beiaard en dat levert een mooie reeks kleipaardjes op.

0 reacties

 1. Herinrichting Oude Vest krijgt stilaan vorm. Van meer groen en water tot plaats voor terrasjes: deze scenario’s liggen op tafel
  PREMIUM
  Dendermonde

  Herinrich­ting Oude Vest krijgt stilaan vorm. Van meer groen en water tot plaats voor terrasjes: deze scenario’s liggen op tafel

  Na twee inspraakrondes voor Dendermondenaren, krijgt de geplande inrichting van de Oude Vest stilaan concreet vorm. De eerste ideeën en ontwerpen zijn uitgewerkt. Van meer groen en water, over anders parkeren en rijden en ruimte voor voetgangers en terrasjes. Afgewerkte plannen zijn het nog niet, want er volgt nog een derde inspraakronde in het voorjaar. Maar deze scenario’s liggen alvast op tafel voor een ‘nieuw Vestje’.
 2. Grootvader en kleinzoon brengen samen brochure met cartoons over Ros Beiaard uit: “Plezanter aftellen naar ommegang”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Grootvader en kleinzoon brengen samen brochure met cartoons over Ros Beiaard uit: “Plezanter aftellen naar ommegang”

  De Ros Beiaardommegang zal door de coronacrisis pas eind mei 2022 plaatsvinden, maar aftellen kan dankzij Emiel Vermeir (81) en zijn kleinzoon Matthias Vermeir (23) nu wel op een plezante manier. De rasechte Dendermondenaren stelden een leuke brochure samen met tientallen cartoons over het Ros Beiaard, in het Dendermondse dialect. “We zien dit als een uniek verzamelobject en een prachtig resultaat van onze samenwerking”, zeggen Emiel en Matthias, twee handen op één buik.
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie