De keramieken beelden geïnspireerd op het Ros Beiaard werden voorgesteld in de tuin van Blijdorp, in bijzijn van gewezen Vier Heemskinderen Veldeman, de kunstenaars en Peter Meyers, die als voorzitter van Unizo Dendermonde zijn schouders zet onder de promotie van dit project.
Volledig scherm
De keramieken beelden geïnspireerd op het Ros Beiaard werden voorgesteld in de tuin van Blijdorp, in bijzijn van gewezen Vier Heemskinderen Veldeman, de kunstenaars en Peter Meyers, die als voorzitter van Unizo Dendermonde zijn schouders zet onder de promotie van dit project. © Geert De Rycke

Ros Beiaard inspiratiebron voor Blijdorp: Klei-atelier pakt uit met unieke keramische beelden

DendermondeTien unieke keramische beelden van het Ros Beiaard. Dat is het resultaat van het werk in het Klei-atelier van Blijdorp, centrum voor personen met een mentale beperking in Dendermonde. De verkoop ervan moet centen opleveren voor de werking van Blijdorp. Een eerste exemplaar is al in handen van Gert, Stijn, Stefaan en Toon Veldeman. Die vier mannen zijn niet alleen ondernemers in Dendermonde, maar waren zelf ooit de Vier Heemskinderen die op het Ros Beiaard reden.