Bij het pilootproject zijn heel wat partners betrokken. Burgemeester Buyse en minister Verlinden woonden de opstart bij, samen met vertegenwoordigers van parket, justitie en Infrabel.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het pilootproject zijn heel wat partners betrokken. Burgemeester Buyse en minister Verlinden woonden de opstart bij, samen met vertegenwoordigers van parket, justitie en Infrabel. © Geert De Rycke

Rood licht negeren aan deze overweg komt je automatisch op boete te staan: “Kon je niet wachten? We hebben je gezien”

Dendermonde/OudegemGemiddeld meer dan 45 inbreuken per dag zijn er aan de overweg in het Dendermondse Oudegem. Maar wie er nu nog door het rode licht rijdt, is gezien en mag een boete en rijverbod verwachten. Infrabel, politie, justitie en stadsbestuur zorgen met de allereerste roodlichtcamera’s aan deze spoorweg voor een primeur in ons land. Met één doel: de verdere strijd tegen ongevallen aan overwegen.

 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. Erika start solidariteitsactie voor getroffen bewoners dorpje Sy: “Mijn broer daar al paar dagen niet gehoord”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Erika start solidari­teits­ac­tie voor getroffen bewoners dorpje Sy: “Mijn broer daar al paar dagen niet gehoord”

  Ook Erika Vervloesem, uitbaatster van café Commerciehuis op de grens van Dendermonde met Denderbelle, start een solidariteitsactie voor de slachtoffers van de wateroverlast in Wallonië. Zij zamelt goederen in voor de bewoners van het dorpje Sy. Ze is er kind aan huis. “Mijn broer woont er en we hebben er een chalet. Nu is alles kwijt”, zegt ze.
 3. Bart Aerts maakte switch van verzekeraar naar molenaar: “Verliefd op alle techniek die bij molen komt kijken”
  PREMIUM

  Bart Aerts maakte switch van verzeke­raar naar molenaar: “Verliefd op alle techniek die bij molen komt kijken”

  Uitstervend ras... Voor een nieuwe zomerreeks praten we met mensen die een zeldzaam beroep uitoefenen. Bart Aerts (61) uit Berlare, in een vroeger leven verzekeraar, is molenaar in Buggenhout en maalt in de historische Patattenmolen. Hij doet dat met passie, maar ook voorzichtig. “Want malen is gevaarlijk”, zegt hij. “Ik heb altijd een mes op zak om me los te snijden.” Lees meer verhalen van mensen met een zeldzaam beroep in ons dossier.
 1. Bente Daniëls en Lana Mees: “De voorlopige stand in het beachvolleybal geeft een vertekend beeld”

  Bente Daniëls en Lana Mees: “De voorlopige stand in het beachvol­ley­bal geeft een vertekend beeld”

  Bente Daniëls en Lana Mees zijn heel de zomer lang erg actief op de vele beachvelden in Vlaanderen. Tijdens iedere manche van het BK beachvolleybal tracht het tweetal vooral plezier te maken. Weliswaar met de bedoeling om dat te combineren met goede resultaten. Ze zijn niet zo fanatiek bezig om tijdens het slotweekend in Brussel een goede startpositie veroveren. Anderzijds deed de derde plaats tijdens het vorig toernooi in Waregem hen toch zichtbaar deugd.