Orthopedisch chirurgen Jan Sys, Kris Govaers, Philippe Natens en Mathias Van den Broek zijn in de wolken over de voordelen van de robot bij knie-implantaten.
Volledig scherm
Orthopedisch chirurgen Jan Sys, Kris Govaers, Philippe Natens en Mathias Van den Broek zijn in de wolken over de voordelen van de robot bij knie-implantaten. © Geert De Rycke

Robot helpt bij operaties aan knie: “Nauwkeuriger, beter en sneller”

DendermondeDe orthopedisch chrirurgen van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde laten zich voortaan bijstaan door een robot als ze knieën opereren. Het gaat om het plaatsen van knie-implantaten. “De operatie kan zo met veel meer precisie gebeuren en het herstel verloopt sneller”, klinkt het.

 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Na drukke opnameweken voor De Cooke & Verhulst Show, kijkt Amelie Albrecht uit naar eerste zaalshow: “Het publiek heeft altijd gelijk. Meestal toch”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Na drukke opnamewe­ken voor De Cooke & Verhulst Show, kijkt Amelie Albrecht uit naar eerste zaalshow: “Het publiek heeft altijd gelijk. Meestal toch”

  De première van haar avondvullende zaalshow komt er in oktober en een eerste try-out is net achter de rug. Er breken weer hoogdagen aan voor comédienne Amelie Albrecht (27) uit Dendermonde, na acht maanden windstilte door de coronacrisis. Al had ze als vliegende reporter in De Cooke & Verhulst Show een aangename afwisseling. “Dat heeft me gered om niet helemaal zot te worden”, zegt ze. Een gesprek over weer op een podium staan, optreden met K3 en... aftellen naar de Ros Beiaardommegang.