Sandra Van Heffen: “Project I3 richtte ik op vanuit idealisme, omdat ik oprecht geloof dat ouders vaak de ontbrekende link zijn binnen onderwijs. Zij kennen hun kind als beste.”
Volledig scherm
Sandra Van Heffen: “Project I3 richtte ik op vanuit idealisme, omdat ik oprecht geloof dat ouders vaak de ontbrekende link zijn binnen onderwijs. Zij kennen hun kind als beste.” © Geert De Rycke

Project I3 wil meer sterke ouders van kinderen met bijzondere zorgnoden: “Nog te snel worden ze als moeilijke ouders bestempeld”

“Ouders worden nog te snel als ‘moeilijke mensen’ bestempeld, terwijl ze alleen het beste voor hebben met hun kind. Ze zijn geen vijanden van de school.” Dat zegt Sandra Van Heffen, die samen met enkele anderen Project I3 opstartte. De organisatie wil ‘sterke ouders’ van kinderen met bijzondere noden vormen, door hen beter wegwijs te maken in het onderwijs. “We zijn overtuigd van de nood, de telefoon rinkelt dagelijks”, klinkt het.

0 reacties

  1. Ouders Liesbet en Thomas kruipen zelf in pen en potlood om zoontjes over Ros Beiaardommegang te vertellen: “Enthousiasme voor dit stukje DNA van onze stad nog meer aanwakkeren bij jonge kinderen”
    Dendermonde

    Ouders Liesbet en Thomas kruipen zelf in pen en potlood om zoontjes over Ros Beiaardom­me­gang te vertellen: “Enthousi­as­me voor dit stukje DNA van onze stad nog meer aanwakke­ren bij jonge kinderen”

    Jonge kinderen vertellen over de Ros Beiaardommegang? Dat kan voortaan met een nieuw, leuk prentenboek. Liesbet Senepart (42) en Thomas Verwaeren (41), ouders van twee zoontjes, kropen in pen en potlood om dat vorm te geven. En vullen daarmee een gat in de markt. “De beleving rond onze Ommegang, daar geraak je toch niet over uitverteld”, lachen ze.