De politie was buiten en binnen massaal aanwezig.
Volledig scherm
De politie was buiten en binnen massaal aanwezig. © Koen Baten

Politie houdt grote razzia in café op Grote Markt

De politie van Dendermonde heeft donderdagavond op de Grote Markt in Dendermonde een razzia gehouden in café Sint-Joris. De inval gebeurde laat op de avond, met de hulp van de politiezones Wetteren/Laarne/Wichelen en Denderleeuw/Haaltert. 

 1. “Nog liever boete dan meter Mariëtte weg te sturen”: Wendy moet zorgunit voor 87-jarige oma sluiten door achterhaalde industriebestemming woning
  PREMIUM
  Baasrode/Dendermonde

  “Nog liever boete dan meter Mariëtte weg te sturen”: Wendy moet zorgunit voor 87-jarige oma sluiten door achterhaal­de industrie­be­stem­ming woning

  “Overal roepen ze op om voor zwakkeren en ouderen te zorgen. Maar als je het dan doet, wordt het je moeilijk gemaakt.” De kopzorgen bij Wendy De Bleser en haar partner Nico Ronsmans uit Baasrode zijn groot. De zorgunit die ze inrichtten in hun eigen woning voor 87-jarige grootmoeder Mariëtte moet weg. Met als argument kafka op zijn best: een achterhaalde bestemming als industriezone voor de woonst van Wendy en Nico.
 2. Help de horeca: Chef Paul Mariën van ‘t Truffeltje raadt deze takeaway-adresjes aan
  PREMIUM
  Dendermonde

  Help de horeca: Chef Paul Mariën van ‘t Truffeltje raadt deze takeaway-adres­jes aan

  De horeca is opnieuw overgeschakeld naar takeaway en HLN.be helpt de uitbaters om hun zaak in de kijker te zetten. Keuze zat om te smullen van een afhaalmaaltijd, ook in regio Dendermonde. Wij vroegen sterrenchef Paul Mariën van het Dendermondse restaurant ‘t Truffeltje welke takeaway-adresjes volgens hem zeker aan te raden zijn. “Ik heb bewondering voor de switch die deze zaken maken”, zegt hij.
 3. Gouverneur bezoekt spoed- en Covid-afdelingen van AZ Sint-Blasius: “Patiënten krijgen hier de beste zorgen, ondanks druk op personeel”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Gouverneur bezoekt spoed- en Co­vid-afdelingen van AZ Sint-Blasius: “Patiënten krijgen hier de beste zorgen, ondanks druk op personeel”

  Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde kreeg dinsdag bezoek van gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauteren. Samen met burgemeester Piet Buyse kreeg ze een rondleiding op de Spoed- en Covid-afdelingen van het ziekenhuis. “Om het personeel een hart onder de riem te steken, want zij leveren hier hard en uitstekend werk”, zegt Van Cauteren, die naar getuigenissen van personeel luisterde. “De angst blijft er hier in zitten.”
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona