De brandweer van Dendermonde kwam de brief buitenhalen in afwachting van de civiele bescherming.
Volledig scherm
De brandweer van Dendermonde kwam de brief buitenhalen in afwachting van de civiele bescherming. © Koen Baten

Poederbrief in brievenbus bij Volkswoningen: 20 medewerkers naar huis gestuurd

DendermondeBij het kantoor van sociale huisvestingsmaatschappij De Volkswoningen van Dendermonde en Aalst is dinsdagochtend bij de post een poederbrief aangetroffen. Twee personeelsleden hebben de brief geopend, maar belden nadien meteen de hulpdiensten op. “Enorm betreurenswaardige feiten", zegt Piet Pauwels van De Volkswoningen. 

 1. Straatracer op Oude Vest staat terecht voor politierechter: camerabeelden van politiecamera’s gebruikt als bewijs
  Dendermonde

  Straatra­cer op Oude Vest staat terecht voor politie­rech­ter: camerabeel­den van politiecamera’s gebruikt als bewijs

  S.B. uit Dendermonde stond vrijdag voor politierechter Peter D’Hondt nadat hij betrapt werd op straatracen op de Oude Vest in Dendermonde. De man reed er samen met een ander voertuig met bijzonder hoge snelheden door het centrum. “Na dit soort gedrag wil ik weten of jij ooit nog achter het stuur van een auto mag kruipen”, zegt politierechter Peter D’Hondt.
 2. Cafébaas Michel trekt na meer dan dertig jaar deur Den Bokkal achter zich dicht: “Rijk ben ik er niet van geworden, maar heb wel elke dag kunnen doen wat ik graag doe en dat is veel meer waard”
  PREMIUM
  Buggenhout

  Cafébaas Michel trekt na meer dan dertig jaar deur Den Bokkal achter zich dicht: “Rijk ben ik er niet van geworden, maar heb wel elke dag kunnen doen wat ik graag doe en dat is veel meer waard”

  Na meer dan dertig jaar cafébaas in hart en nieren, trekt Michel Van de Vreken de deur van Den Bokkal in hartje Buggenhout achter zich dicht. Het pensioen wenkt, maar niet zonder tal van mooie herinneringen. “Den Bokkal is een sociaal café. Voor jong en oud. Er waren tijden dat de Missiestraat vol fietsen stond van scholieren die hier op café kwamen”, zegt hij. Voor HLN blikt Michel terug, maar ook vooruit. Want Den Bokkal wordt De Versen Bokkal.