evd
Volledig scherm
© evd

Perskring organiseert boeiende avond rond Ros Beiaard: burgemeester ontrafelt alle geheimen over ‘t Peirt

DendermondeMet de Ros Beiaardommegang die eindelijk met rasse schreden nadert, zet de Dendermondse Perskring een interessante avond op rond deze trots van Dendermonde. Om alle geheimen rond het Ros Beiaard, de legende en de folklore te ontrafelen, heeft de vereniging daarom burgemeester Piet Buyse, historicus én begenadigd verteller, uitgenodigd. “Het belooft een unieke en boeiende avond te worden voor iedereen die alles wil weten over ons ‘t Peirt”, klinkt het.

 1. Flitsboete leidt tot celstraf en levenslang rijverbod voor aannemer die veroordelingen opstapelt: “Geen zin om vier jaar te brommen”
  PREMIUM

  Flitsboete leidt tot celstraf en levenslang rijverbod voor aannemer die veroorde­lin­gen opstapelt: “Geen zin om vier jaar te brommen”

  Een 54-jarige aannemer uit Dendermonde, die al verschillende veroordelingen op zijn naam heeft staan, heeft een levenslang rijverbod gekregen omdat een op zijn naam gehuurde bestelwagen geflitst werd in Marke. Daarnaast moet de man ook naar de gevangenis en een boete betalen van 16.000 euro. Of hoe een banale flitsboete loodzware gevolgen kan hebben. “Een groteske vergissing, nog maar eens”, zegt de aannemer die niet opdaagde in de rechtbank, maar voor ons wel de telefoon opnam.
  Dendermonde
 1. “Ze gingen met skibotten in de aanval”: broers uit Berlare belanden in Oostenrijkse cel na ruzie om taxi aan après-skibar
  PREMIUM

  “Ze gingen met skibotten in de aanval”: broers uit Berlare belanden in Oostenrijk­se cel na ruzie om taxi aan après-ski­bar

  Twee broers van 23 en 21 jaar uit Berlare hebben na een après-skifeestje in Oostenrijk een tijdlang in de cel gezeten. Een ruzie om een taxi bij de bar ontaardde in een zware vechtpartij. Eén van de slachtoffers, een dertiger, lag een tijdje met een schedelbreuk in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar overleefde de feiten. In principe riskeren de broers 10 jaar cel, al is de kans dat ze die effectief krijgen eerder klein. Een reconstructie van hun gewelddadige skireis.
  Dendermonde
 2. Jonge beklaagde riskeert strenge straf na meerdere politieachtervolgingen: “Feiten werden alleen maar erger”
  PREMIUM

  Jonge beklaagde riskeert strenge straf na meerdere politieach­ter­vol­gin­gen: “Feiten werden alleen maar erger”

  Mike B. uit Dendermonde stond dinsdag voor de politierechtbank in Dendermonde voor verschillende overtredingen in het verkeer, met als hoogtepunt twee politieachtervolgingen op zes dagen tijd. Hierbij verwondde hij ook verschillende agenten, waarvan er nog een altijd werkonbekwaam is. “In plaats van te minderen werden de feiten steeds erger met de achtervolgingen als hoogtepunt, alleen een strenge straf is hier op zijn plaats", aldus het openbaar ministerie.