Rimes, Ela en Ecrin vertegenwoordigden bij het startschot van het project de groep jongeren waar mee gewerkt zal worden.
Volledig scherm
Rimes, Ela en Ecrin vertegenwoordigden bij het startschot van het project de groep jongeren waar mee gewerkt zal worden. © Geert De Rycke

Parket toont zachtere kant met project Plankenkoorts: “Kwetsbare kinderen kans geven hun creatief talent te ontdekken”

Dendermonde/HammeHet Parket Oost-Vlaanderen zet mee de schouders onder het artistiek project ‘Plankenkoorts’. Het moet kwetsbare kinderen en jongeren weer geloof in zichzelf geven. Zij werken de komende maanden aan een kunstwerk, dat uiteindelijk een plaats zal krijgen in het parketgebouw in Dendermonde. Om dat te realiseren, is een crowdfunding opgestart.

 1. Laurens (36) neemt na 15 jaar afscheid van AD Delhaize Buggenhout: “Meer tijd met kinderen en vrouw doorbrengen”
  Buggenhout

  Laurens (36) neemt na 15 jaar afscheid van AD Delhaize Buggenhout: “Meer tijd met kinderen en vrouw doorbren­gen”

  Vijftien jaar lang stond Laurens Messagie (36) aan het hoofd van de AD Delhaize in Buggenhout, maar dit weekend werkte hij er zijn laatste dag af en gaat hij een andere uitdaging aan. Het personeel wou dit niet zomaar laten passeren en zorgde voor een uitgebreide bedanking van hun baas. “Al mijn medewerkers zijn altijd mijn kindjes geweest, en dat zullen ze ook blijven", zegt Laurens.
 2. Sage van de ‘Helleput’ en de historie van beeldhouwer die kop van Ros Beiaard maakte nieuwe taferelen tijdens Katuit: “Heemskinderen en pijnders krijgen ook hulde”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Sage van de ‘Helleput’ en de historie van beeldhou­wer die kop van Ros Beiaard maakte nieuwe taferelen tijdens Katuit: “Heemskin­de­ren en pijnders krijgen ook hulde”

  Op donderdag 25 augustus trekt Katuit opnieuw door de straten van Dendermonde. De laatste ommegang was intussen al in 2019 door corona, maar de organisatie is er nu volledig klaar voor, en dit enkele maanden na de Ros Beiaardommegang in Dendermonde. “We hebben opnieuw voor enkele nieuwe elementen en taferelen gezorgd in de stoet”, zegt regisseur Patrick Segers.