Volledig scherm
© Geert De Rycke

Paardenkracht wordt zichtbaar in stadscentrum

DendermondeHet street art-project Paardenkracht wordt deze week zichtbaar in het stadscentrum van Dendermonde. Elf reusachtige en kunstig versierde paardenhoofden krijgen er plaats. Die zijn allemaal bewerkt door verschillende kunstenaars, van plaatselijk jong talent en gevestigde waarden tot nationale namen.

 1. Creatieve talenten zorgen voor project Paardenkracht: “Spirit van Ros Beiaard voelbaar aanwezig in stad”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Creatieve talenten zorgen voor project Paarden­kracht: “Spirit van Ros Beiaard voelbaar aanwezig in stad”

  Elf grote, kunstige paardenhoofden op evenveel locaties in het stadscentrum. Die vormen samen het street art-project ‘Paardenkracht’. De stad wil hiermee de spirit van het Ros Beiaard, de trots van Dendermonde, voelbaar laten blijven. Verschillende kunstenaars, van jong talent tot gevestigde waarde, waren meteen bereid een paardenkop onder handen te nemen. Zelfs Axel Daeseleire zorgt voor een exemplaar.
 2. Jelle Veyt klaar voor volgende uitdaging: met roeiboot Atlantische Oceaan over van Portugal tot Miami
  PREMIUM
  Dendermonde

  Jelle Veyt klaar voor volgende uitdaging: met roeiboot Atlanti­sche Oceaan over van Portugal tot Miami

  Jelle Veyt uit Dendermonde, de man die er zijn levenswerk van maakt om op eigen kracht in elk continent de hoogste berg te beklimmen, staat voor zijn volgende uitdaging. Met een uit de kluiten gewassen roeiboot, speciaal gebouwd voor dit avontuur, zal hij de Atlantische Oceaan oversteken van Portugal tot Miami. Koen De Gezelle, Gijs Vanden Bogaerde vergezellen hem naar de andere kant van de wereld. “The Front Row Team is er klaar voor”, klinkt het enthousiast.
 3. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Nieuwsgierige walvishaai zwemt naar speedboot
  Play

  Nieuwsgie­ri­ge walvishaai zwemt naar speedboot

 2. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water