Geert De Rycke
Volledig scherm
PREMIUM
© Geert De Rycke

Oscar Romerocollege helemaal klaar voor spektakelmusical Quest: “Jarenlange traditie weer opgepikt, maar grootser dan ooit”

DendermondeMeer dan zestig leerlingen en leerkrachten op de scène, bewegende decorstukken en een koor dat actief deelneemt aan het gebeuren. Na een geslaagde generale repetitie is het Oscar Romerocollege van Dendermonde helemaal klaar voor haar spektakelmusical Quest. “We hebben een lange traditie van musicals, maar deze wordt grootser dan ooit”, zegt productieverantwoordelijke Johan Poppe. Klaar voor een sneak peek van het Dendermonde in de jaren 1800?

 1. Achter de schermen bij de totaalrenovatie van Dendermondse gerechtsgebouw: “Eerdere opknapbeurt dateerde al van jaren vijftig en tachtig”
  PREMIUM

  Achter de schermen bij de totaalreno­va­tie van Dendermond­se gerechtsge­bouw: “Eerdere opknap­beurt dateerde al van jaren vijftig en tachtig”

  Opfrissingswerken, maar evengoed de realisatie van twee nieuwe grote zittingszalen. Er zijn grote werken begonnen in het gerechtsgebouw aan het Justitieplein in hartje Dendermonde. De hele rechtervleugel krijgt een totaalrenovatie. Wij liepen door het gebouw om te ontdekken wat de investering van maar liefst 1,2 miljoen euro gaat opleveren.
  Dendermonde
 2. HUIZENJACHT. Olsene, de kleinste deelgemeente van Zulte: “Voor een nieuwbouwwoning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Olsene, de kleinste deelgemeen­te van Zulte: “Voor een nieuwbouw­wo­ning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Olsene, dat samen met Zulte en Machelen-aan-de-Leie de gemeente Zulte vormt. “Olsene bevindt zich niet ver van de steden Deinze en Waregem en dankzij de aanwezigheid van het op- en afrittencomplex van de E17 is er een vlotte verbinding met Kortrijk en Gent. Het is dan een trekpleister voor jonge gezinnen die Gent en Deinze ontvluchten”, klinkt het.
  Zulte
 3. Jongeren Oscar Romerocollege trekken op bouwkamp naar Senegal: “Inspirerend avontuur om blik te verruimen”

  Jongeren Oscar Romerocol­le­ge trekken op bouwkamp naar Senegal: “Inspire­rend avontuur om blik te verruimen”

  Een dertigtal leerlingen van het Oscar Romerocollege van Dendermonde trekt deze zomer naar Senegal op bouwkamp. Met bezieler van het project, priester-leraar Johan Poppe, zullen ze er een lagere school renoveren. “De jongeren mogen zich verwachten aan een confrontatie met de harde realiteit, maar evengoed een onvergetelijk avontuur”, zegt die. Om geld in te zamelen vinden een quiz en pop-upbar en resto plaats.
  Dendermonde