De plaatselijke eventsector is aan de slag in de sporthal van Appels: “We kennen elkaar, hebben de knowhow van organiseren én kennen de plaatselijke situatie door en door. Niets dan voordelen dus”.
Volledig scherm
PREMIUM
De plaatselijke eventsector is aan de slag in de sporthal van Appels: “We kennen elkaar, hebben de knowhow van organiseren én kennen de plaatselijke situatie door en door. Niets dan voordelen dus”. © Geert De Rycke

Opbouw vaccinatiedorp begonnen en daar zorgt plaatselijke evenementensector voor: “Weer eens werken tegen deadline, zalig!”

Appels/DendermondeDe opbouw van het vaccinatiedorp in de sporthal van Appels is gestart. Daarvoor schakelt het Dendermondse stadsbestuur de plaatselijke evenementensector in. “Het zal in orde komen. We voelen sinds maanden eindelijk nog eens adrenaline door ons lijf stromen”, klinkt het. HLN zit op de eerste rij voor een blik achter de schermen van al deze bedrijvigheid.

 1. “Niet 20 jaar gewerkt om zaak te laten kapot gaan door iets waar niemand nog iets van begrijpt”: Dieter Mannaert, politicus en horeca-uitbater, bijt van zich af over verplichte sluiting
  PREMIUM
  Dendermonde

  “Niet 20 jaar gewerkt om zaak te laten kapot gaan door iets waar niemand nog iets van begrijpt”: Dieter Mannaert, politicus en horeca-uitbater, bijt van zich af over verplichte sluiting

  “Ik heb het gehad!” Dat schrijft Dieter Mannaert, horeca-uitbater en CD&V-politicus uit Dendermonde, in een vlijmscherpe brief aan de premier. Al maanden wacht hij braaf op een datum waarop de horeca weer mag openen. Tot hij het voorbije weekend overvolle treinen naar de kust zag. “Geef ons een concrete datum van opening. Of ik doe het zelf. De advocaten mogen dan ook iets verdienen”, klinkt het.
 2. Zaakvoerder Veta bouwt eigenhandig volledige showroom voor badkamers: “Jaar lang helemaal in uitgeleefd”
  PREMIUM
  Appels/Dendermonde

  Zaakvoer­der Veta bouwt eigenhan­dig volledige showroom voor badkamers: “Jaar lang helemaal in uitgeleefd”

  Voortaan zijn er bij Veta Interieur, aan de Bevrijdingslaan in Appels, naast keukens ook badkamers te bezichtigen. Wat de markt te bieden heeft, staat er opgesteld. En daar heeft zaakvoerder Johan Vergauwen zelf voor gezorgd. Een jaar lang stak hij eigenhandig de handen uit de mouwen. “Wat de combinatie van een lockdown met een man met een plan kan teweeg brengen”, lacht hij.
 1. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

 2. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt