Jurgen Mettepeningen en zijn ploeg willen de moed niet laten zakken.
Volledig scherm
Jurgen Mettepeningen en zijn ploeg willen de moed niet laten zakken. © Geert De Rycke

Ook al is het zonder publiek, Wereldbeker Veldrijden gaat door: 5.000 fans die ticket kochten, krijgen geld terug

DendermondeDe Wereldbeker Veldrijden in Dendermonde aanstaande zondag gaat toch door. Het verbod op publiek bij sportwedstrijden houdt de organisatoren niet tegen, al maakt het er niet gemakkelijker op. Vijfduizend fans kochten al een ticket om de cross bij te wonen. Zij krijgen hun geld terug.

 1. Van Lirice tot Lunchbar Theo: bij deze 5 zaken geniet je met Pasen van een heerlijke brunch in het Waasland en Dendermonde
  PREMIUM

  Van Lirice tot Lunchbar Theo: bij deze 5 zaken geniet je met Pasen van een heerlijke brunch in het Waasland en Dendermon­de

  Over iets meer dan twee weken is het weer Pasen. Dat is het ideale moment voor een brunch of ontbijt met de hele familie. Heel wat horecazaken zetten daar ook op in. Wij gingen op zoek naar een aantal adresjes in het Waasland en Dendermonde waar je het paasfeest uitgebreid kan vieren. Van Lirice in Lokeren tot Lunchbar Theo in Beveren-Waas: hier krijg je heel wat lekkers voorgeschoteld.
  Dendermonde
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Verkoop kerk van Heizijde terug naar af door dading tussen gemeente en Kerkraad: “Dat bewoners droom van buurtpark met speeltuin maar al opbergen”
  PREMIUM

  Verkoop kerk van Heizijde terug naar af door dading tussen gemeente en Kerkraad: “Dat bewoners droom van buurtpark met speeltuin maar al opbergen”

  De koopovereenkomst van de kerk van Heizijde tussen het Lebbeekse gemeentebestuur en de Kerkraad van Lebbeke wordt ontbonden. Daardoor gaat de kerk terug naar de Kerkraad. Volgens burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V) omdat er geen andere keuze is. Oppositiepartij Open Vld heeft haar bedenkingen. “Dat de bewoners van Heizijde hun droom van een buurtpark met speelplein maar al opbergen”, klinkt het daar. En kan de klokkentoren aan de kerk wel behouden blijven?
  Lebbeke