RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Onze weekendtips voor het Waasland en Dendermonde: van filmmuziek tot kennismaken met Sint-Maarten

Waasland en DendermondeDe herfst is in het land, maar dat betekent niet dat er niet genoeg te doen is. Genieten van muziek, luisteren naar het verhaal van Sint-Maarten of lekkers proeven, het kan dit weekend allemaal. Onze tips voor het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 oktober in het Waasland en de regio rond Dendermonde op een rij.

 1. Nieuw fietssnelweg tussen Oudegem en Sint-Gillis officieel ingereden: “Drie kilometer extra fietspad langs nieuwe tunnel en brug”
  PREMIUM
  Oudegem/Dendermonde

  Nieuw fietssnel­weg tussen Oudegem en Sint-Gil­lis officieel ingereden: “Drie kilometer extra fietspad langs nieuwe tunnel en brug”

  De nieuwe fietssnelweg tussen Oudegem en Sint-Gillis-Dendermonde is officieel een feit. Samen met buurtbewoners van de Hofstraat werd die zaterdag ingereden. Het traject van zo’n drie kilometer omvat een gloednieuwe fietstunnel aan de spoorwegoverweg in de Hofstraat en een nieuwe fietsbrug over de Dender in de buurt van papierproducent VPK. De fietssnelweg zal later nog uitbreiden om Gent met Mechelen te verbinden.
 2. Kamperen voor een fles Duvel Distilled: “Eerste klanten stonden hier al om middernacht voor de deur”
  PREMIUM
  Beveren/Lokeren/Dendermonde

  Kamperen voor een fles Duvel Distilled: “Eerste klanten stonden hier al om midder­nacht voor de deur”

  Lange wachtrijen vandaag voor de deuren van de filialen van Drankgigant in Beveren, Lokeren en Dendermonde. De reden? De verkoop van een beperkt aantal flessen Duvel Distilled. In het feestjaar van de brouwerij werd deze in een bijzondere fles én in een beperkte oplage van slechts 8.000 flessen gebotteld. En daar hadden de echte fans een nachtje kamperen voor over.