De marktkramers zien de markt op 11 november niet graag afgeschaft.
Volledig scherm
De marktkramers zien de markt op 11 november niet graag afgeschaft. © Geert De Rycke

Onrust over afschaffen marktdag op 11 november: schepen bereid om zaak nog eens te bekijken

Schepen van Markten Martine Van Hauwermeiren (CD&V) is bereid om nog eens te bekijken of de marktdag op maandag 11 november niet hoeft afgeschaft te worden. Dat zegt ze in een reactie op de heisa die maandag ontstaan was tijdens de wekelijkse marktdag in het stadscentrum.

 1. Onrust en wrevel bij marktkramers over plannen om marktdag op 11 november af te schaffen: “Nul communicatie om één van onze beste dagen af te pakken”

  Onrust en wrevel bij marktkra­mers over plannen om marktdag op 11 november af te schaffen: “Nul communica­tie om één van onze beste dagen af te pakken”

  Er heerst onrust en wrevel bij de marktkramers in Dendermonde. Aanleiding zijn de plannen van de stad om de wekelijkse marktdag op maandag 11 november af te schaffen, omdat dan de optocht van Wapenstilstand in het stadscentrum plaatsvindt. “Dit is niet alleen spelen met onze inkomsten, ook de communicatie hierover laat te wensen over”, klinkt het boos.
 2. Stadsbestuur zegt concessie cultuurcafé CC Belgica op en start zoektocht naar nieuwe uitbaters: “Geknipte persoon vinden om nieuw caféconcept te linken met karakter monumentale site”
  Dendermonde

  Stadsbe­stuur zegt concessie cultuur­café CC Belgica op en start zoektocht naar nieuwe uitbaters: “Geknipte persoon vinden om nieuw cafécon­cept te linken met karakter monumenta­le site”

  Het stadsbestuur van Dendermonde gaat op zoek naar nieuwe uitbaters voor het cultuurcafé aan CC Belgica. Aanleiding is de restauratie van Huis Van Winckel, waar het cultuurcafé onderdak zal krijgen. “We willen een uitbater die het karakter van het huis en tuin ten volle tot zijn recht zal laten komen”, klinkt het. Daarvoor wordt de concessie met de huidige uitbaters van cultuurcafé Cour&Jardin opgezegd.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren