Hoewel een vergunning geweigerd was, werden er toch bomen gerooid op de toekomstige projectgrond waar een ontwikkelaar een nieuw woonproject zou willen realiseren.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoewel een vergunning geweigerd was, werden er toch bomen gerooid op de toekomstige projectgrond waar een ontwikkelaar een nieuw woonproject zou willen realiseren. © RV

Ondanks verbod toch bomen gerooid op UMA-site aan Krijgem: omwonenden reageren boos

DendermondeBedrijvigheid op het terrein tussen Gentsesteenweg, Krijgem en Oude Dender, vlakbij het stadscentrum van Dendermonde, waar een projectontwikkelaar een nieuw woonproject zou willen realiseren, zorgt voor commotie. Er werden bomen gerooid, terwijl dit uitdrukkelijk verboden was door de stad. De werken zijn stilgelegd, zo bevestigt schepen Marius Meremans (N-VA). “Dit maakt ons nog ongeruster over het toekomstig project”, reageren buurtbewoners.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Verkoop kerk van Heizijde terug naar af door dading tussen gemeente en Kerkraad: “Dat bewoners droom van buurtpark met speeltuin maar al opbergen”
  PREMIUM

  Verkoop kerk van Heizijde terug naar af door dading tussen gemeente en Kerkraad: “Dat bewoners droom van buurtpark met speeltuin maar al opbergen”

  De koopovereenkomst van de kerk van Heizijde tussen het Lebbeekse gemeentebestuur en de Kerkraad van Lebbeke wordt ontbonden. Daardoor gaat de kerk terug naar de Kerkraad. Volgens burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V) omdat er geen andere keuze is. Oppositiepartij Open Vld heeft haar bedenkingen. “Dat de bewoners van Heizijde hun droom van een buurtpark met speelplein maar al opbergen”, klinkt het daar. En kan de klokkentoren aan de kerk wel behouden blijven?
  Lebbeke