Volledig scherm
PREMIUM
© Geert De Rycke

Nu de locaties bekend zijn: zo zal het er in de vaccinatiedorpen van de regio aan toe gaan

Dendermonde/Hamme/Lebbeke/Buggenhout/Zele/BerlareDe locaties voor de vaccinatiedorpen in regio Dendermonde zijn bekend: de sporthallen van Appels en Hamme. Ruim 140.000 inwoners uit Dendermonde, Lebbeke, Buggenhout, Hamme, Zele en Berlare krijgen daar hun prik tegen het coronavirus. Daarvoor wordt nu alles minutieus voorbereid. In februari volgt een eerste test, in maart start het echte werk. Hoe dat er precies zal aan toe gaan, zochten wij voor u uit.

 1. Bezit en verkoop lachgas voortaan bestraft met GAS-boete: “Gevaarlijk fenomeen kordaat aanpakken”
  Dendermonde

  Bezit en verkoop lachgas voortaan bestraft met GAS-boe­te: “Gevaarlijk fenomeen kordaat aanpakken”

  Na de strijd tegen alcohol in het verkeer en drugs, richt de lokale politie van Dendermonde nu ook haar pijlen op lachgas. Het verbod op bezit en verkoop ervan is vanaf nu opgenomen in het politiereglement en kan daardoor bestraft worden met GAS-boetes. Het voorbije jaar werden in Dendermonde al meer dan zeventig flessen lachgas in beslag genomen. “Tijd om hier paal en perk aan te stellen”, klinkt het.
 2. William Capens (84), de ex-rijkswachter die in 1966 als eerste toekwam bij drama van Walfergem, overleden: “Zo’n gruwelijk ongeval heb ik daarna gelukkig niet meer meegemaakt”
  PREMIUM
  Asse/Dendermonde

  William Capens (84), de ex-rijkswach­ter die in 1966 als eerste toekwam bij drama van Walfergem, overleden: “Zo’n gruwelijk ongeval heb ik daarna gelukkig niet meer meegemaakt”

  In het AZ Sint-Blasius in Dendermonde is afgelopen zondag oud-rijkswachter William Capens op 84-jarige leeftijd overleden. Als lid van de rijkswachtbrigade Asse was hij samen met een collega de eerste hulpverlener die ter plaatse kwam bij het drama van Walfergem. Die tussenkomst sloeg diepe wonden bij de mannen.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica