Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Nog meer subsidie voor restauratie kloosterkapel

DendermondeEr komt nog meer geld voor de restauratie van de kloosterkapel van het Sint-Vincentiusklooster in Dendermonde. Het Oscar Romerocollege bouwt die om tot polyvalente ruimte voor de school.

 1. Nieuwe groep vrijwilligers zet keurfeesten opnieuw op de agenda: “Ook 't peirtje van 't keur zal aanwezig zijn”
  Dendermonde

  Nieuwe groep vrijwilli­gers zet keurfees­ten opnieuw op de agenda: “Ook 't peirtje van 't keur zal aanwezig zijn”

  De buurtbewoners van het keur zullen op zondag 7 augustus opnieuw hun hart kunnen ophalen tijdens de keurfeesten. Een groep vrienden en vrijwilligers heeft de feesten opnieuw op de kaart gezet en wil de organisatie verder zetten, na twee jaar stilte door corona en de vorige groep die de handdoek in de ring gooide. “Ook ons vernieuwde peirtje zal aanwezig zijn”, zegt voorzitter Kurt van der Made.
 2. Refa (23) houdt samen met politie vrouw boven water nadat ze in Dender valt: “In een reflex in rivier gesprongen, anders was het misschien anders afgelopen”
  Play
  Dendermonde

  Refa (23) houdt samen met politie vrouw boven water nadat ze in Dender valt: “In een reflex in rivier gesprongen, anders was het misschien anders afgelopen”

  In de Dender in Dendermonde is donderdag rond de middag een vrouw in het water gevallen ter hoogte van de Bogaerdbrug. De hulpdiensten werden meteen verwittigd. Een politiepatrouille vlakbij sprong meteen in het water en kon de vrouw naar een ladder brengen. Een twintiger uit Grembergen zag het incident gebeuren en sprong het water in om te helpen. “Ik kon de vrouw mee boven water houden om ze zo uit de Dender te kunnen halen", vertelt Refa Staljanssens (23).
 3. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.