Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Nog maar tien Covid-patiënten in AZ Sint-Blasius

DendermondeDe coronacijfers in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius zijn enorm gedaald. Ook op de afdeling Intensieve Zorgen verblijven nog maar een paar Covid-patiënten.

 1. Cultuurcentrum Belgica stoomt zich klaar voor zomer in openlucht en goed gevuld najaar
  PREMIUM
  Dendermonde

  Cultuurcen­trum Belgica stoomt zich klaar voor zomer in openlucht en goed gevuld najaar

  Er is licht aan het einde van de tunnel voor de cultuursector nu de coronamaatregelen ook daarvoor versoepelen. En daar is Cultuurcentrum Belgica helemaal klaar voor. Met Kamp Belgica en een reeks openlucht films zet het cultuurcentrum in op een zomer met buitenactiviteiten. Vanaf het najaar volgt een nieuw én goed gevuld seizoen. “Maar ook dat wordt bijzonder, gezien de verbouwingen waar we tegenaan kijken”, klinkt het.
 2. Opening picknicktafel op Groene Dender meteen ook herdenking van overleden medestudent: “Naam van Simon als herinnering in bank gegraveerd”
  PREMIUM
  Dendermonde/Hamme

  Opening picknickta­fel op Groene Dender meteen ook herdenking van overleden medestu­dent: “Naam van Simon als herinne­ring in bank gegraveerd”

  De meterslange picknicktafel op de nieuwe Groene Dender, gemaakt door leerlingen van het Oscar Romerocollege uit Dendermonde, is open voor gebruik. De inhuldiging ging gepaard met een emotioneel, ingetogen herdenkingsmoment voor Simon. Hij hielp maandenlang met zijn medestudenten van de afdeling Hout mee aan de bouw van de picknicktafel, maar overleed onlangs bij een ongeval. “We vergeten Simon niet”, zeggen zijn vrienden, die als herinnering zijn naam graveerden in de tafel.