Drie generaties onder één dak, met grootmoeder Mariëtte en oom Andrie, Wendy en Nico, en hun dochter: “We snappen echt het probleem niet”.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie generaties onder één dak, met grootmoeder Mariëtte en oom Andrie, Wendy en Nico, en hun dochter: “We snappen echt het probleem niet”. © Geert De Rycke

“Nog liever boete dan meter Mariëtte weg te sturen”: Wendy moet zorgunit voor 87-jarige oma sluiten door achterhaalde industriebestemming woning

Baasrode/Dendermonde“Overal roepen ze op om voor zwakkeren en ouderen te zorgen. Maar als je het dan doet, wordt het je moeilijk gemaakt.” De kopzorgen bij Wendy De Bleser en haar partner Nico Ronsmans uit Baasrode zijn groot. De zorgunit die ze inrichtten in hun eigen woning voor 87-jarige grootmoeder Mariëtte moet weg. Met als argument kafka op zijn best: een achterhaalde bestemming als industriezone voor de woonst van Wendy en Nico.

 1. Kris (57) plaatst gestolen flitspaal terug met extra beveiliging tegen vandalen: “Hoop dat ze hem nu laten staan”
  Grembergen

  Kris (57) plaatst gestolen flitspaal terug met extra beveili­ging tegen vandalen: “Hoop dat ze hem nu laten staan”

  Kris Heirweg (57) uit Grembergen heeft dan toch besloten om zijn flitspaal terug in zijn voortuin te plaatsen. De flitspaal werd vorig jaar in oktober gestolen door vandalen nadat hij eerder ook al eens vernield werd. In december dook de flitspaal plots terug op in een beek. “Ik was eerst niet zeker of ik hem nog terug wilde plaatsen, maar ik hoop op deze manier toch terug wat de snelheid in de straat af te remmen”, klinkt het.
 2. Handelaars vrezen plannen voor make-over Oude Vest: “Doodsteek voor onze winkelstraat”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Handelaars vrezen plannen voor make-over Oude Vest: “Doodsteek voor onze winkel­straat”

  Nu de eerste scenario’s voor een volledige herinrichting van de Oude Vest op tafel liggen, komen ook de eerste reacties op de plannen los. En die zijn niet overal positief. Dynamisch Dendermonde, dat de handelaars uit het centrum verenigt, ziet het autoluw voorstel niet zitten en luidt de alarmbel. “We vragen ons af of bij het ontwerpen wel aan de handelaars gedacht is. Dit wordt de doodsteek voor de Oude Vest”, klinkt het.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug