De wandeling  is een nieuw initiatief van Cedric Verheyen en de rest van de Stuurgroep 1200 Baasrode.
Volledig scherm
De wandeling is een nieuw initiatief van Cedric Verheyen en de rest van de Stuurgroep 1200 Baasrode. © Geert De Rycke

Nijverig Baasrode in de kijker tijdens historische wandeling

BaasrodeIn het kader van het 1200-jarig bestaan van Baasrode vindt op zondag 3 april een historische wandeling plaats. De vroegere nijverheid in het dorp staat centraal.

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Achter de schermen bij de totaalrenovatie van Dendermondse gerechtsgebouw: “Eerdere opknapbeurt dateerde al van jaren vijftig en tachtig”
  PREMIUM

  Achter de schermen bij de totaalreno­va­tie van Dendermond­se gerechtsge­bouw: “Eerdere opknap­beurt dateerde al van jaren vijftig en tachtig”

  Opfrissingswerken, maar evengoed de realisatie van twee nieuwe grote zittingszalen. Er zijn grote werken begonnen in het gerechtsgebouw aan het Justitieplein in hartje Dendermonde. De hele rechtervleugel krijgt een totaalrenovatie. Wij liepen door het gebouw om te ontdekken wat de investering van maar liefst 1,2 miljoen euro gaat opleveren.
  Dendermonde
 3. VC Oudegem en Charleroi Volley outsiders voor titelstrijd in Liga: “Al bewezen dat we het Asterix Avo en VDK Gent moeilijk kunnen maken”
  PREMIUM
  Volleybal

  VC Oudegem en Charleroi Volley outsiders voor titel­strijd in Liga: “Al bewezen dat we het Asterix Avo en VDK Gent moeilijk kunnen maken”

  De play-offs van de Liga bij de vrouwen starten dit weekend. Asterix Avo gaat met zes bonuspunten de eindronde in. VDK Gent is tweede en krijgt vier extra punten. Deze twee ploegen - niet toevallig de twee bekerfinalisten - beginnen deze nacompetitie als favoriet. VC Oudegem volgt net achter de top twee en Charleroi Volley is het vierde team. Zij zijn de outsiders.