Enkele kinderen leven zich uit tijdens een wedstrijdje hockey in Dendermonde.
Volledig scherm
Enkele kinderen leven zich uit tijdens een wedstrijdje hockey in Dendermonde. © Foto Geert De Rycke

Nieuwe hockeyclub onmiddellijk succes

DENDERMONDEOok Dendermonde heeft voortaan een hockeyclub. Er wordt getraind op de kunstgrasvelden van de sportcampus in Sint-Gillis. "De club kent zo'n succes dat we al extra trainers zoeken", klinkt het.

 1. Vzw Stoomtrein start jeugdwerking op: Jongeren restaureren historische locomotief uit 1961
  PREMIUM
  Baasrode/Dendermonde/Puurs

  Vzw Stoomtrein start jeugdwer­king op: Jongeren restaure­ren histori­sche locomotief uit 1961

  Een historische stoomlocomotief uit 1961 krijgt een nieuw leven. Daar zorgen jongeren van de vzw Stoomtrein Dendermonde-Puurs, met thuisbasis in Baasrode, voor. De vereniging heeft immers een eigen jeugdwerking opgestart. De locomotief zal in de toekomst treinstellen trekken op het spoor tussen Baasrode en Puurs. “Dit is zoveel leuker dan gamen aan de computer”, klinkt het.
 2. Stedelijke Musea duiken vroegere Dendermondse nachtleven in: “Verhalen over roemruchte danszalen voor eeuwigheid verzekeren”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Stedelijke Musea duiken vroegere Dendermond­se nachtleven in: “Verhalen over roemruchte danszalen voor eeuwigheid verzekeren”

  Dat de wereldhit ‘Pump up the Jam’ vorm kreeg in Dendermonde? Dat en nog veel meer is te ontdekken in het project ‘Nachtraven’. “De stad had op dat gebied heel wat te bieden”, zegt Dimitri Beeckman van de Stedelijke Musea. “En dat roemruchte verleden hebben we in kaart gebracht.” Klaar voor een duik in de Dendermondse nacht?