De nieuwe gevangenis is zo goed als klaar, maar zal ze ook op tijd open gaan?
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe gevangenis is zo goed als klaar, maar zal ze ook op tijd open gaan? © Geert De Rycke

Nieuwe gevangenis van 200 miljoen euro dreigt niet te kunnen openen wegens niet genoeg cipiers: nog veertig vacatures in te vullen tegen december

DendermondeZal de nieuwe gevangenis - met een kostenplaatje van ruwweg 200 miljoen euro - aan het Oud Klooster in Dendermonde wel open gaan in december? Omdat er nog altijd niet genoeg cipiers zijn gevonden, lijkt de openingsdatum immers in het gedrang te komen. Ondanks een verkorte aanwervingsprocedure staan er nog steeds 40 vacatures open.

  1. LEVENSVERHAAL. Rosa Biesemans, eerste vrouwelijk gemeenteraadslid en schepen: “Hoe straf moeke écht was, beseften we pas toen we ouder waren”
    PREMIUM
    Lebbeke

    LEVENSVER­HAAL. Rosa Biesemans, eerste vrouwelijk gemeente­raads­lid en schepen: “Hoe straf moeke écht was, beseften we pas toen we ouder waren”

    Rosa Biesemans-Bosteels is overleden. Zij was begin jaren zeventig het eerste vrouwelijk gemeenteraadslid en schepen van Lebbeke. En tegelijk was ze actief in het verenigingsleven, voedde ze vier kinderen op en runde een bedrijf. “Geen wonder dat ze mee opgenomen is in de brochure met sterke vrouwen uit Lebbeke”, klinkt het. Portret van een bijzondere dame.