Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Nieuwe electriciteit én glasvezelnetwerk voor Noordlaan

De Noordlaan in Dendermonde krijgt niet alleen een nieuw elektriciteitsnet, er wordt ook een glasvezelnetwerk aangelegd. De werken hebben even stilgelegen, maar starten aanstaande dinsdag 11 augustus weer op.

 1. Na officiële opening nieuwe gevangenis, rijst ongerustheid over toekomst oude: “Verval dreigt door gebrek aan visie”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Na officiële opening nieuwe gevangenis, rijst ongerust­heid over toekomst oude: “Verval dreigt door gebrek aan visie”

  De nieuwe gevangenis in Dendermonde werd zopas officieel geopend, maar voor de toekomst van de huidige gevangenis blijft het koffiedik kijken. Een tijdje zal ze nog dienst doen voor een honderdtal gedetineerden, maar voor daarna heeft de Regie der Gebouwen vooralsnog geen plannen. “Ondanks de jarenlange voorbereiding bestaat voor dit beschermde complex nog geen enkele toekomstvisie”, klaagt kamerlid en schepen Tomas Roggeman (N-VA) aan. “Verval van dit beschermde monument dreigt.”
 2. Gewezen dierenarts houdt bellers via ‘callcenter’ letterlijk aan het lijntje: “Meer dan dertig oproepen per dag aan twee euro per minuut”
  PREMIUM
  Dendermonde/Meldert

  Gewezen dierenarts houdt bellers via ‘callcenter’ letterlijk aan het lijntje: “Meer dan dertig oproepen per dag aan twee euro per minuut”

  Zelf heeft hij altijd beweerd dat hij niets illegaals deed, maar de website www.dierenarts-van-wacht.be en bijhorend callcenter leveren Neil S. nu toch één jaar cel op. De rechter gaf hem ook een boete en verklaarde de 38.876 euro die de telefoontjes de gewezen dierenarts opleverden verbeurd. Baasjes van dieren werden dan ook letterlijk aan de lijn gehouden om hen meer te laten betalen.