Burgemeester Buyse nam zijn Lebbeekse collega-burgemeester Jan Vanderstraeten en vertegenwoordigers van de brandweer op sleeptouw voor een rondleiding op de werf.
Volledig scherm
Burgemeester Buyse nam zijn Lebbeekse collega-burgemeester Jan Vanderstraeten en vertegenwoordigers van de brandweer op sleeptouw voor een rondleiding op de werf. © Geert De Rycke

Nieuwe brandweerkazerne schiet razendsnel uit de grond: verhuis eind 2022 perfect haalbaar

DendermondeEr valt niet meer naast te kijken: de nieuwe brandweerkazerne tussen Oude Vest en Leopoldlaan schiet in sneltempo uit de grond. Het gebouw is goed op weg om het nieuwe herkenningspunt voor de binnenstad te worden. “De werken zitten perfect op schema. De verhuis is voor eind 2022", zegt een tevreden burgemeester Piet Buyse (CD&V).

 1. Korfbalclub uit Appels speelt wedstrijd tegen Franse nationale ploeg: “Fransen wilden oefenen voor WK in België”

  Korfbal­club uit Appels speelt wedstrijd tegen Franse nationale ploeg: “Fransen wilden oefenen voor WK in België”

  De U19 korfbal van Appels heeft afgelopen weekend tegen de Franse nationale ploeg van de U19 gespeeld in Frankrijk. Het was op vraag van de Fransen zelf of zij de wedstrijd zagen zitten omdat er op 8 en 9 april een wereldkampioenschap plaatsvindt in Gent. “Hiervoor wilden ze al eens spelen tegen een Belgische ploeg, en wij waren de eersten die hebben toegezegd", zegt Frank Sebreghts van de Appelse korfbalclub.
  Dendermonde
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.