De nieuwe afvalbakken in de strijd tegen zwerfvuil.
Volledig scherm
De nieuwe afvalbakken in de strijd tegen zwerfvuil. © Foto De Rycke

Nieuwe afvalbakken voor Oude Vest

DENDERMONDEDe vuilnisbakken met een kleinere opening in Dendermonde zijn een feit. De eerste veertien exemplaren zijn geplaatst aan de Oude Vest, de winkelkern van de stad. Het stadsbestuur wil hiermee zwerfvuil indijken.

 1. “Zelfgemaakte papegaai gekregen van overvaller die ik opsloot”: Benny (61), de rechercheur die zijn eigen afdeling uit de grond moest stampen
  PREMIUM
  Grembergen/Dendermonde

  “Zelfge­maak­te papegaai gekregen van overvaller die ik opsloot”: Benny (61), de recher­cheur die zijn eigen afdeling uit de grond moest stampen

  Een houten papegaai, drie kogels voor 24 Belgische frank en anoniem op café gaan om te luistervinken. De carrière van rechercheur Benny Coen (61) leest ietwat atypisch. De zestiger is sinds vorig jaar op pensioen maar mist zijn job niet, daarvoor zijn de straffen hem te licht geworden. “Tegen de nieuwe inspecteurs zei ik altijd: wees blij dat je een zaak kan oplossen. Bekommer je niet om wat daarna volgt, daar word je gek van.” Lees alle verhalen van voormalige politiemensen in onze reeks Recherche op rust.
 2. Jongere die “per ongeluk” berging Atheneum in vlammen doet opgaan krijgt 18 maanden cel
  PREMIUM
  Dendermonde

  Jongere die “per ongeluk” berging Atheneum in vlammen doet opgaan krijgt 18 maanden cel

  Phutthinai C. uit Dendermonde is door de Dendermondse rechtbank veroordeeld tot achttien maanden effectieve celstraf wegens opzettelijke brandstichting. Hij zorgde er in de zomer van 2019 voor dat een berging, met gestockeerde grasmatten en fietsenstalling, van het Atheneum van Dendermonde in vlammen opging. Zelf beweerde de jongeman dat het “per ongeluk” was, maar daar had de rechter helemaal geen oren naar.
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door