David en Kim kregen hulp van schepen Dirk Abbeloos om het lintje van hun nieuwe werkplaats te openen.
Volledig scherm
David en Kim kregen hulp van schepen Dirk Abbeloos om het lintje van hun nieuwe werkplaats te openen. © Geert De Rycke

Nieuw onderkomen voor schrijnwerker David: “Door constante groei was atelier te klein geworden”

AppelsSchrijnwerker David Simon en zijn vrouw Kim Van Duysen hebben een nieuw onderkomen voor hun zaak. Een groei van de schrijnwerkerij zette hen aan tot de verhuis vanuit Baasrode naar de Stuifstraat in Appels. Hun goed hart tonen ze voor kinderfonds De Tondeldoos.

 1. BINNENKIJKER. 680 camera’s, geen tralies aan celramen en... veel plaats voor kunst: nieuwe gevangenis van Dendermonde na 14 jaar klaar
  PREMIUM
  Dendermonde

  BINNENKIJ­KER. 680 camera’s, geen tralies aan celramen en... veel plaats voor kunst: nieuwe gevangenis van Dendermon­de na 14 jaar klaar

  De nieuwe gevangenis in Dendermonde is vandaag geopend. Het nieuwe complex bestaat uit onder andere vier cellenvleugels voor 444 gedetineerden, ateliers voor workshops, bezoekerscomplex en sportterreinen. En kunst krijgt een voorname rol in het gebouw. Wij geven u een blik achter de schermen van wat “een complex voor duurzame, moderne en humane detentie” moet worden.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.