Bedrijfsleider Marc Van Biesen (rechts) geeft uitleg over de snelheid waarmee het lasersysteem werkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bedrijfsleider Marc Van Biesen (rechts) geeft uitleg over de snelheid waarmee het lasersysteem werkt. © Geert De Rycke

Newson zorgt met kleinste en snelste sturingssysteem voor lasers voor gigantisch energiebesparing wereldwijd: “Titel Duurzame Held meer dan verdiend”

DendermondeHet kleinste, snelste, goedkoopste én energiezuinigste sturingssysteem voor lasers. Daarmee verovert het bedrijf Newson vanuit een historisch pand in hartje Dendermonde momenteel de wereld. En zorgt er tegelijker tijd voor dat wereldwijd het jaarverbruik van 2.500 gezinnen bespaard wordt. De firma is niet voor niets één van de acht bedrijven in Dendermonde die de titel van “duurzame held” krijgt toegekend. “Wie had dat gedacht van een klein kmo’tje van amper tien mensen uit een klein stadje”, klinkt het.

 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Hield vriendin (58) lichaam van Peter (64) twee dagen lang verborgen nadat ze hem om het leven bracht?: “Hadden al twee dagen niets meer van hem gehoord”
  PREMIUM
  Oudegem

  Hield vriendin (58) lichaam van Peter (64) twee dagen lang verborgen nadat ze hem om het leven bracht?: “Hadden al twee dagen niets meer van hem gehoord”

  Twee dagen lang wist M.D.L. (58) uit Oudegem stil te houden dat Peter De Bock (64) om het leven werd gebracht in zijn eigen woning. Het was de familie die uiteindelijk onraad had geroken omdat ze Peter niet meer konden bereiken, en zijn vriendin hen ook niet binnen liet in de woning. De politie viel zaterdagavond binnen en trof daar het lichaam van Peter aan, die duidelijk met geweld om het leven werd gebracht. “Dit heeft hij absoluut niet verdiend”, zegt zijn tante Monique.