Bedrijfsleider Marc Van Biesen (rechts) geeft uitleg over de snelheid waarmee het lasersysteem werkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bedrijfsleider Marc Van Biesen (rechts) geeft uitleg over de snelheid waarmee het lasersysteem werkt. © Geert De Rycke

Newson zorgt met kleinste en snelste sturingssysteem voor lasers voor gigantisch energiebesparing wereldwijd: “Titel Duurzame Held meer dan verdiend”

DendermondeHet kleinste, snelste, goedkoopste én energiezuinigste sturingssysteem voor lasers. Daarmee verovert het bedrijf Newson vanuit een historisch pand in hartje Dendermonde momenteel de wereld. En zorgt er tegelijker tijd voor dat wereldwijd het jaarverbruik van 2.500 gezinnen bespaard wordt. De firma is niet voor niets één van de acht bedrijven in Dendermonde die de titel van “duurzame held” krijgt toegekend. “Wie had dat gedacht van een klein kmo’tje van amper tien mensen uit een klein stadje”, klinkt het.

  1. Bestuurder zonder rijbewijs crasht na achtervolging tegen anoniem voertuig: twee agenten gewond naar ziekenhuis
    Sint-Gillis-bij-Dendermonde

    Bestuurder zonder rijbewijs crasht na achtervol­ging tegen anoniem voertuig: twee agenten gewond naar ziekenhuis

    Een bestuurder zonder rijbewijs is donderdagavond in Sint-Gillis-Dendermonde frontaal gecrasht tegen een anoniem politievoertuig na een achtervolging. De achtervolging begon op het Hoogveld in Dendermonde. De bestuurder is geen onbekende voor de politie en werd opgepakt. Twee agenten raakten bij de crash gewond en moesten naar het ziekenhuis overgebracht worden.