Drie eieren legde het jonge ooievaarskoppel in het nest. Eén kwam uit. Welkom Mespelken!
Volledig scherm
PREMIUM
Drie eieren legde het jonge ooievaarskoppel in het nest. Eén kwam uit. Welkom Mespelken! © Natuurpunt

Natuurgebied Beneden-Dender verwelkomt eerste ooievaarsjong: “Over paar weken slaat Mespelken zijn vleugels uit”

MespelareMespelken. Zo heet het allereerste ooievaarsjong dat ooit in het natuurgebied op de grens van Dendermonde en Aalst geboren is. Het nest bevindt zich in Mespelare, de kleinste deelgemeente van Dendermonde. Vlakbij organiseerde Natuurpunt Dendermonding een babyborrel. “Het is spannend geweest of het kuiken zou overleven, maar hij doet het goed”, klinkt het.

 1. Verdachte toont tijdens reconstructie hoe hij Nadine om het leven bracht in appartement: “Zoveelste ruzie kende foute afloop”
  Lebbeke

  Verdachte toont tijdens reconstruc­tie hoe hij Nadine om het leven bracht in apparte­ment: “Zoveelste ruzie kende foute afloop”

  In de Rossevaalstraat in Lebbeke is donderdagmorgen een reconstructie gehouden van de moord op Nadine W. De vrouw werd vorig jaar in haar appartement om het leven gebracht door haar partner Youssef V.B. Maandenlang bleef hij ontkennen, maar enkele maanden geleden zou hij toch toegegeven hebben. “Na een nieuwe ruzie is het fout afgelopen in het appartement", zegt zijn advocaat Anthony Mallego.
 2. Leden leveren hockeyclub duizelingwekkend bedrag van 280.000 op: “Meer dan ooit zeker over realisatie uniek hockey-frisbeeterrein”
  Dendermonde/Grembergen

  Leden leveren hockeyclub duizeling­wek­kend bedrag van 280.000 op: “Meer dan ooit zeker over realisatie uniek hoc­key-frisbeeter­rein”

  De Dendermondse hockeyclub D-MON Hockey is er dankzij haar leden in geslaagd om een duizelingwekkend bedrag van maar liefst 280.000 euro bij elkaar te krijgen. Met daarbovenop de beloofde 200.000 euro subsidie van het Dendermondse stadsbestuur is de club nu zeker dat het een eigen hockey- en frisbeeterrein aan de Oud Kerkhofstraat in Grembergen kan aanleggen.