Onder andere in het Prateveld verdwijnen bomen omdat ze voor problemen zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder andere in het Prateveld verdwijnen bomen omdat ze voor problemen zorgen. © Geert De Rycke

Na jaren klachten over schade aan voetpaden door boomwortels: stad plant volledige herinrichting van woonwijk Elsbos

Sint-Gillis-DendermondeDe woonwijk Elsbos in Sint-Gillis-Dendermonde krijgt een volledige herinrichting. Aanleiding zijn een reeks ‘probleembomen’ over de hele wijk die al jaren voor schade aan voetpaden zorgen. Meteen worden ook maatregelen genomen voor meer verkeersveiligheid. Wij konden de plannen voor u inkijken. Een overzicht van de ingrepen.

 1. Gouverneur verwerpt klacht voetbalclub KAVD tegen beslissing schepencollege tot sporthal op A-terrein: “Geen sprake van onzorgvuldig bestuur”
  Dendermonde/Grembergen

  Gouverneur verwerpt klacht voetbal­club KAVD tegen beslissing schepencol­le­ge tot sporthal op A-ter­rein: “Geen sprake van onzorgvul­dig bestuur”

  “Er is geen sprake van onzorgvuldig bestuur”. Dat oordeelt de gouverneur over de klacht die voetbalclub KAVD Dendermonde indiende tegen het schepencollege en het Autonoom Gemeentebedrijf. De club verzet zich met alle mogelijke middelen tegen de plannen van het stadsbestuur om op het A-terrein van de club, aan het Grootzand in Grembergen, een nieuwe sporthal te bouwen.
 2. Raad van State vernietigt verkoop kerk Heizijde, gemeente wil zo snel mogelijk overleg met Kerkraad: “Site kon al drie jaar park zijn”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Raad van State vernietigt verkoop kerk Heizijde, gemeente wil zo snel mogelijk overleg met Kerkraad: “Site kon al drie jaar park zijn”

  De Raad van State heeft de verkoop van de kerk van Heizijde aan het Lebbeekse gemeentebestuur vernietigd. De gemeente wil de kerk slopen om er een park van te maken, maar die plannen worden dus bemoeilijkt. “We vragen overleg met de Kerkraad, want we willen zo snel mogelijk een oplossing”, zegt burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V).
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.