Het dodelijk ongeval speelde zich af ter hoogte van het kruispunt van de Provinciale Baan met de Briel.
Volledig scherm
PREMIUM
Het dodelijk ongeval speelde zich af ter hoogte van het kruispunt van de Provinciale Baan met de Briel. © Koen Baten

Na dodelijk ongeval met bejaarde fietser op Provinciale Baan: Fietsersbond eist maatregelen aan kruispunt met Briel

Baasrode/DendermondeHet dodelijk dodehoekongeval van vrijdag op de Provinciale Baan, waarbij een bejaarde fietser onder de wielen van een vrachtwagen terecht kwam, beroert de gemoederen. De Fietsersbond eist maatregelen aan het kruispunt met Briel en Bergveld voor meer veiligheid. Voor de organisatie is het duidelijk: “De overheid is medeverantwoordelijk voor dit dodelijk ongeval.”

 1. Eerste exemplaar boek VTM-journalist Patrick Van Gompel is voor ouders van verongelukte Thomas Suys: “Fijn dat onze zoon niet vergeten wordt, maar het verdriet slijt helaas nooit”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Eerste exemplaar boek VTM-journalist Patrick Van Gompel is voor ouders van verongeluk­te Thomas Suys: “Fijn dat onze zoon niet vergeten wordt, maar het verdriet slijt helaas nooit”

  De biografie die Patrick Van Gompel schreef, draagt de VTM-journalist op aan Thomas Suys. Hij leerde de jongen kennen toen die hem interviewde voor zijn eindwerk. Thomas werd echter niet veel later doodgereden op de drukke steenweg voor zijn eigen woning in Lebbeke. Intussen ruim zes jaar geleden. Van Gompel is de jongen niet vergeten en richt de laatste woorden in zijn boek aan hem. “We zijn geraakt door Patricks gebaar”, zeggen Thomas’ ouders, die het eerste exemplaar van het boek in ontvangst mochten nemen. “Maar het is ook moeilijk: telkens weer komt het besef dat we onze zoon voor altijd kwijt zijn. Dat slijt nooit.”
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. “Het is nu tijd voor actie, niet wanneer het te laat is”: moeder van verongelukte Kato (12) roept op tot meer veiligheid in het verkeer
  PREMIUM
  Kortrijk/Zwevegem

  “Het is nu tijd voor actie, niet wanneer het te laat is”: moeder van verongeluk­te Kato (12) roept op tot meer veiligheid in het verkeer

  “Een rollercoaster van emoties.” Dat beleefde Wendy Demeestere (42) uit Zwevegem zaterdagvoormiddag bij de start van De Stille Ronde in Kortrijk, een initiatief van Tournée Flandrienne dat oproept tot meer verkeersveiligheid. Precies een jaar geleden stierf Wendy’s dochter Kato Vandenbogaerde (12) in Zwevegem bij een ongeval op weg naar school. Een kwartier voor de start viel enkele kilometers verderop op de E17 opnieuw een verkeersdode.