De muzikanten van de Muziekkapel van de Brandweer Dendermonde repeteren in de kerk van Oudegem.
Volledig scherm
PREMIUM
De muzikanten van de Muziekkapel van de Brandweer Dendermonde repeteren in de kerk van Oudegem. © Geert De Rycke

Muziekkapel Brandweer zet diamanten jubileumjaar in de kijker: “Feestmars speciaal gecomponeerd voor viering”

DendermondeFeest voor de Koninklijke Muziekkapel Brandweer van Dendermonde (KMBD). Die bestaat precies 75 jaar. En hoewel het coronavirus een feestjaar grondig in de war stuurde, kan er deze maand toch wel gefeest worden. De muzikanten hebben zelfs een speciaal voor het jubileum gecomponeerde feestmars “KMBD 75" klaar.

 1. MS-patiënte Céline klaagt kafka rond zorgbudget aan: “Krijg geen premie voor lift omdat ik nog niet elke dag in rolstoel zit”
  PREMIUM
  Dendermonde

  MS-patiënte Céline klaagt kafka rond zorgbudget aan: “Krijg geen premie voor lift omdat ik nog niet elke dag in rolstoel zit”

  Céline Willems, 27-jarige MS-patiënte, ontroerde recent nog kijkers in het programma ‘Hoe Zal ik het Zeggen’ door haar ouders te bedanken, maar voert ondertussen wel een gevecht tegen bureaucratie en regeltjes. Een aanvraag om een premie voor een lift in haar woning werd geweigerd. “Ook al is geweten dat mijn ziekte alleen maar erger wordt en ik toch definitief in een rolstoel zal belanden”, zegt de jonge vrouw. “Maar naar de toekomst wordt blijkbaar niet gekeken.”
 2. Geen Europees volleybal in de sporthal van Dendermonde wegens forfait van Santorini: “Alleen uitgaven, geen inkomsten”
  volleybal cev cup

  Geen Europees volleybal in de sporthal van Dendermon­de wegens forfait van Santorini: “Alleen uitgaven, geen inkomsten”

  De volleybalclub van Santorini geeft forfait voor de terugwedstrijd van de CEV Cup tegen VC Oudegem. Er bleken een aantal speelsters besmet met - je raadt het wel - corona. Het bestuur van de Oost-Vlaamse club had reeds bergen werk verzet om de topploeg uit Griekenland te ontvangen in de sporthal van Sint-Gillis Dendermonde. Donderdag valt een avondje topvolleybal weg voor speelsters, bestuur en supporters.