Volledig scherm
© Geert De Rycke

Mooie cheque voor G-korfbal dankzij KWB-toneel

AppelsDe G-korfbal van Appels, de sportwerking voor personen met een beperking, is 750 euro rijker. Ze kregen de cheque van KWB Appels. Het gaat om de opbrengst van de galavoorstelling van de meest recente toneelproductie.

 1. Stadsbestuur zegt concessie cultuurcafé CC Belgica op en start zoektocht naar nieuwe uitbaters: “Geknipte persoon vinden om nieuw caféconcept te linken met karakter monumentale site”
  Dendermonde

  Stadsbe­stuur zegt concessie cultuur­café CC Belgica op en start zoektocht naar nieuwe uitbaters: “Geknipte persoon vinden om nieuw cafécon­cept te linken met karakter monumenta­le site”

  Het stadsbestuur van Dendermonde gaat op zoek naar nieuwe uitbaters voor het cultuurcafé aan CC Belgica. Aanleiding is de restauratie van Huis Van Winckel, waar het cultuurcafé onderdak zal krijgen. “We willen een uitbater die het karakter van het huis en tuin ten volle tot zijn recht zal laten komen”, klinkt het. Daarvoor wordt de concessie met de huidige uitbaters van cultuurcafé Cour&Jardin opgezegd.
 2. Help de horeca: Chef Paul Mariën van ‘t Truffeltje raadt deze takeaway-adresjes aan
  PREMIUM
  Dendermonde

  Help de horeca: Chef Paul Mariën van ‘t Truffeltje raadt deze takeaway-adres­jes aan

  De horeca is opnieuw overgeschakeld naar takeaway en HLN.be helpt de uitbaters om hun zaak in de kijker te zetten. Keuze zat om te smullen van een afhaalmaaltijd, ook in regio Dendermonde. Wij vroegen sterrenchef Paul Mariën van het Dendermondse restaurant ‘t Truffeltje welke takeaway-adresjes volgens hem zeker aan te raden zijn. “Ik heb bewondering voor de switch die deze zaken maken”, zegt hij.
 1. Nikita De Paepe en VC Oudegem plaatsen zich voor de volgende bekerronde: “Onze accenten werden goed uitgevoerd. Zo geraken we snel in de flow”

  Nikita De Paepe en VC Oudegem plaatsen zich voor de volgende bekerronde: “Onze accenten werden goed uitgevoerd. Zo geraken we snel in de flow”

  VC Oudegem en Modal Charleroi waren de enige twee ploegen uit de Liga A die de achtste finale van de Belgische beker mochten spelen. “Dan wil je zeker niet als eerste ploeg uit de bekercompetitie geknikkerd worden”, verklaart coach Fien Callens. “Dit zijn wedstrijden van alles of niets. Daar hoort een andere mindset bij. Dat hebben mijn speelsters uitstekend opgepikt.”
 2. “Geld voor verenigingen misbruikt om gemeentekas te spijzen”: Verdeling van subsidies Vlaams Noodfonds doet oppositie steigeren
  Buggenhout

  “Geld voor verenigin­gen misbruikt om gemeente­kas te spijzen”: Verdeling van subsidies Vlaams Noodfonds doet oppositie steigeren

  Een gezamenlijke oppositie die steigert én klacht indient bij de gouverneur van Oost-Vlaanderen. Dat is het gevolg van de verdeling die het CD&V-bestuur van Buggenhout voor ogen heeft met het subsidiegeld van het Vlaams Noodfonds voor verenigingen in het kader van de coronacrisis. Vooral dat de gemeente kwijtgescholden huurgelden van gemeentelokalen zelf wil recupereren uit die subsidiepot zet kwaad bloed. “Dit is fondsen bestemd voor de verenigingen misbruiken om de eigen gemeentelijke kas te spijzen”, klinkt het furieus.
 1. Strandganger rolt gestrand babydolfijntje weer in het water
  Play

  Strandgan­ger rolt gestrand babydol­fijn­tje weer in het water

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?