Burgemeester Buyse en minister Diependaele verzamelden met vertegenworodigers van het Oscar Romerocollege, de kerkraad en het Sint-Vincentiusklooster in de Kloosterkapel voor ondertekening van de premie.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Buyse en minister Diependaele verzamelden met vertegenworodigers van het Oscar Romerocollege, de kerkraad en het Sint-Vincentiusklooster in de Kloosterkapel voor ondertekening van de premie. © Geert De Rycke

Minister Diependaele deelt centen uit voor Dendermonds erfgoed: ruim 168.000 euro voor Sint-Egidiuskerk en Kloosterkapel Sint-Vincentius

DendermondeTwee erfgoedprojecten in Dendermonde kunnen op behoorlijk wat centen rekenen. Dat goede nieuws kwam minister Diependaele vrijdag persoonlijk in de Ros Beiaardstad brengen. Voor onderhoudswerken aan de Sint-Egidiuskerk in Sint-Gillis is meer dan 85.000 euro uitgetrokken. Het Oscar Romerocollege van Dendermonde krijgt dan weer ruim 83.000 euro voor restauratie van de kloosterkapel van het vroegere Sint-Vincentiusklooster.

  1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

    Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!