Directeur Isabelle Putteman en Nathalie Segers van het Oscar Romerocollege willen bovenop ‘de bastions’ een natuureducatief project uitbouwen.
Volledig scherm
Directeur Isabelle Putteman en Nathalie Segers van het Oscar Romerocollege willen bovenop ‘de bastions’ een natuureducatief project uitbouwen. © Geert De Rycke

Militaire restanten worden natuureducatief project: “Bastion IX omtoveren tot Het Groene Leerbastion”

DendermondeOverblijfselen van de vroegere militaire stadsrand in Dendermonde worden een natuureducatief project. De basisschool Oscar Romerocollege wil van Bastion IX ‘het Groene Leerbastion’ maken. Met picknicktafels en blote voetenpad. Steun van het Streekfonds Oost-Vlaanderen en het stadsbestuur is al binnen. “Maar een crowdfunding is nodig om onze droom te realiseren”, zegt directeur Isabelle Putteman.

  1. Na drukke opnameweken voor De Cooke & Verhulst Show, kijkt Amelie Albrecht uit naar eerste zaalshow: “Het publiek heeft altijd gelijk. Meestal toch”
    PREMIUM
    Dendermonde

    Na drukke opnamewe­ken voor De Cooke & Verhulst Show, kijkt Amelie Albrecht uit naar eerste zaalshow: “Het publiek heeft altijd gelijk. Meestal toch”

    De première van haar avondvullende zaalshow komt er in oktober en een eerste try-out is net achter de rug. Er breken weer hoogdagen aan voor comédienne Amelie Albrecht (27) uit Dendermonde, na acht maanden windstilte door de coronacrisis. Al had ze als vliegende reporter in De Cooke & Verhulst Show een aangename afwisseling. “Dat heeft me gered om niet helemaal zot te worden”, zegt ze. Een gesprek over weer op een podium staan, optreden met K3 en... aftellen naar de Ros Beiaardommegang.