De meteoriet zou tussen Dendermonde en Aalst zijn neergestort.
Volledig scherm
De meteoriet zou tussen Dendermonde en Aalst zijn neergestort. © FRIPON

Meteoriet neergestort tussen Dendermonde en Aalst: wie vindt brokstukken?

DendermondeLiggen er brokstukken van een meteoriet in jouw tuin? De kans bestaat, want er is een meteoriet neergestort in ons land, en dan nog in de regio tussen Dendermonde en Aalst. Tot die conclusie kwam Volkssterrenwacht Mira. Als er stukken gevonden worden, gaat het om de zevende meteoriet die in ons land wordt aangetroffen.

 1. Bart en Katrien zetten na vier jaar kinderboerderij ‘t Hof in de etalage: “Kiezen voor meer zekerheid en gezin”
  PREMIUM
  Oudegem

  Bart en Katrien zetten na vier jaar kinderboer­de­rij ‘t Hof in de etalage: “Kiezen voor meer zekerheid en gezin”

  Er worden nieuwe uitbaters gezocht voor kinderboerderij ‘t Hof in Oudegem. Na vier jaar houden Bart Van Lippevelde en Katrien Van Steen het voor bekeken, ook al bouwden ze het initiatief uit tot een goed draaiend project. “Covid-19 bracht nieuwe opportuniteiten”, klinkt het. “We hopen opvolgers te vinden die het concept met evenveel passie willen voortzetten.”
 2. “Niet 20 jaar gewerkt om zaak te laten kapot gaan door iets waar niemand nog iets van begrijpt”: Dieter Mannaert, politicus en horeca-uitbater, bijt van zich af over verplichte sluiting
  PREMIUM
  Dendermonde

  “Niet 20 jaar gewerkt om zaak te laten kapot gaan door iets waar niemand nog iets van begrijpt”: Dieter Mannaert, politicus en horeca-uitbater, bijt van zich af over verplichte sluiting

  “Ik heb het gehad!” Dat schrijft Dieter Mannaert, horeca-uitbater en CD&V-politicus uit Dendermonde, in een vlijmscherpe brief aan de premier. Al maanden wacht hij braaf op een datum waarop de horeca weer mag openen. Tot hij het voorbije weekend overvolle treinen naar de kust zag. “Geef ons een concrete datum van opening. Of ik doe het zelf. De advocaten mogen dan ook iets verdienen”, klinkt het.
 1. Kogel is door de kerk voor herinrichting Oude Vest: deel autovrij, maar ook betalende shop&go-plaatsen
  PREMIUM
  Dendermonde

  Kogel is door de kerk voor herinrich­ting Oude Vest: deel autovrij, maar ook betalende shop&go-plaat­sen

  Toch een volledig autovrij voetgangerszone op de Oude Vest, tussen Brusselsestraat en Lindanusstraat. Ondanks protest van handelaars heeft het schepencollege van Dendermonde toch deze beslissing genomen. Het is één van de krijtlijnen die zijn uitgezet om een nieuwe winkel-wandel-woonstraat vorm te geven. Daarbij hoort onder andere ook een betalende shop&go-zone met parkeerduur van dertig minuten voor wie snel een boodschap wil doen.
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen