Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Meer dan zeventig procent inwoners Eerstelijnszone Dender heeft prik gehad: deze week nog eens meer dan 11.000 vaccins uit te delen

Dendermonde/Hamme./Lebbeke/Buggenhout/Zele/BerlareMet 11.356 uit te delen vaccins voor de vaccinatiedorpen van Appels en Hamme deze week blijft de vaccinatiecampagne in de regio van Eerstelijnszone Dender stevig doorgaan. Het harde werk de voorbije weken levert ook al een mooie vaccinatiegraad op. Liefst 73 procent van de inwoners kreeg al een prik. Bijna 40 procent is al volledig ingeënt tegen Covid-19.

 1. REEKS UITSTERVEND RAS. Bart Aerts maakte switch van verzekeraar naar molenaar: “Verliefd op alle techniek die bij molen komt kijken”
  PREMIUM

  REEKS UITSTER­VEND RAS. Bart Aerts maakte switch van verzeke­raar naar molenaar: “Verliefd op alle techniek die bij molen komt kijken”

  Uitstervend ras... Voor een nieuwe zomerreeks praten we met mensen die een zeldzaam beroep uitoefenen. Bart Aerts (61) uit Berlare, in een vroeger leven verzekeraar, is molenaar in Buggenhout en maalt in de historische Patattenmolen. Hij doet dat met passie, maar ook voorzichtig. “Want malen is gevaarlijk”, zegt hij. “Ik heb altijd een mes op zak om me los te snijden.” Lees meer verhalen van mensen met een zeldzaam beroep in ons dossier.
 2. Gemeenteraadsvoorzitter wil over partijgrenzen heen oplossing voor geurhinder Empro: “Val niemand politiek aan, maar stank moet verdwijnen”
  Dendermonde

  Gemeente­raads­voor­zit­ter wil over partijgren­zen heen oplossing voor geurhinder Empro: “Val niemand politiek aan, maar stank moet verdwijnen”

  Gemeenteraadsvoorzitter Dieter Mannaert zal bij de eerste gemeenteraad in september pleiten voor een oplossing voor de geuroverlast van Empro op het Hoogveld in Dendermonde. Al jaren zorgt de fabriek voor een enorme hinder voor de bewoners in Baasrode en Sint-Gillis-bij-Dendermonde. “Ik wijs geen enkele politicus met de vinger. Ik vind dat we met alle gemeenteraadsleden op een lijn moeten gaan staan om de stank te laten stoppen”, zegt Mannaert.