Al jaren geleden werden netten rond de toren gespannen tegen vallende brokstukken.
Volledig scherm
Al jaren geleden werden netten rond de toren gespannen tegen vallende brokstukken. © Geert De Rycke

Meer dan miljoen euro voor grondige restauratie watertoren

DendermondeVoor een grondige restauratie van de watertoren aan de Leopoldlaan in Dendermonde wordt ruim een miljoen euro vrijgemaakt. Daar heeft Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, zijn fiat voor gegeven. Een renovatie van het beschermde monument is dringend nodig.

 1. Gouverneur bezoekt spoed- en Covid-afdelingen van AZ Sint-Blasius: “Patiënten krijgen hier de beste zorgen, ondanks druk op personeel”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Gouverneur bezoekt spoed- en Co­vid-afdelingen van AZ Sint-Blasius: “Patiënten krijgen hier de beste zorgen, ondanks druk op personeel”

  Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde kreeg dinsdag bezoek van gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauteren. Samen met burgemeester Piet Buyse kreeg ze een rondleiding op de Spoed- en Covid-afdelingen van het ziekenhuis. “Om het personeel een hart onder de riem te steken, want zij leveren hier hard en uitstekend werk”, zegt Van Cauteren, die naar getuigenissen van personeel luisterde. “De angst blijft er hier in zitten.”
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen