Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Meer dan 30 bedden bezet met patiënten met corona in AZ Sint-Blasius

DendermondeIn het AZ Sint-Blasiusziekenhuis in Dendermonde verblijven op dit moment zo’n 32 personen die besmet zijn met het coronavirus. Vier van hen zijn opgenomen op de dienst Intensieve Zorgen. 

 1. Coach Fien Callens (VC Oudegem): “Deze nieuwe confrontatie met Oostende wordt een rechtstreekse strijd voor een plaats in de play-offs”
  VROUWENVOLLEYBAL LIGA A

  Coach Fien Callens (VC Oudegem): “Deze nieuwe confronta­tie met Oostende wordt een recht­streek­se strijd voor een plaats in de play-offs”

  VC Oudegem en Oostende ontmoeten elkaar zaterdag voor de vierde keer tijdens dit volleybalseizoen. Iedereen herinnert zich ongetwijfeld de vorige spannende confrontaties. Vooral de 3-2-zege van Oudegem - na een 1-2-achterstand tijdens de competitiematch - en de extra golden set tijdens de halve finale van de Belgische beker, met een bloedstollend einde gewonnen door het team van coach Callens, zitten nog fris in het geheugen.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. Stadsbestuur stelt oplossing voor heisa rond overdekte padelterreinen Bakkerstraat voor: “Hopen tegemoet te komen aan zorgen buurtbewoners”
  PREMIUM
  Grembergen/Dendermonde

  Stadsbe­stuur stelt oplossing voor heisa rond overdekte padelter­rei­nen Bak­kerstraat voor: “Hopen tegemoet te komen aan zorgen buurtbewo­ners”

  Het stadsbestuur van Dendermonde communiceert over een mogelijke oplossing voor de heisa rond de overdekte padelterreinen in de Bakkerstraat in Grembergen. Nadat buren bekend maakten dat ze klacht zullen indienen wegens bouwovertreding, kregen omwonenden een bewonersbrief in de bus. De stad ziet heil in de verplaatsing van de overkapping, die nu te dicht bij de bewoning staat. Vraag blijft hoe de buurt zal reageren als de padelclub hiervoor verplicht een bouwvergunning aanvraagt.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Politie vat oplichter die meerdere slachtoffers maakte na ongerust telefoontje: “Fotolens van 1.700 euro kwijt en geen geld”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Politie vat oplichter die meerdere slachtof­fers maakte na ongerust telefoon­tje: “Fotolens van 1.700 euro kwijt en geen geld”

  De politie van Dendermonde heeft afgelopen week een oplichter kunnen oppakken na een ongerust telefoontje van de man in kwestie. De oplichter wou iets kopen, maar de verkoper vertrouwde het zaakje niet en belde naar de politie. Die bleven urenlang wachten op de dader en konden hem uiteindelijk arresteren. Daarna werden nog personen gearresteerd. “Wij zijn een fotolens van 1.700 euro kwijt", vertelt een van de slachtoffers anoniem.