Mattias Pieters en Jan Dezutter: "Onze eigen bezorgdheid om het klimaat is mee trigger voor dit project."
Volledig scherm
Mattias Pieters en Jan Dezutter: "Onze eigen bezorgdheid om het klimaat is mee trigger voor dit project." © Geert De Rycke

Mattias en Jan laten met start-up servers energie besparen: “Met technologie iets doen voor onze planeet”

Dendermonde“Het internet decarboniseren”. Met die moeilijke term hebben streekgenoten Mattias Pieters en Jan Dezutter, beiden uit Dendermonde, wel een nobel doel. Met hun start-up hebben de twee samen met partners Robert Leune en Gert De Spiegeleer een systeem ontwikkeld dat moet helpen om servers energiezuiniger te laten draaien. “De interesse is groot nu energieprijzen de pan uit swingen”, klinkt het.

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. Na WK-heisa over regenboogband zet Jong Sint-Gillis regenboogvlagjes op veld: “Voor ons is diversiteit in alle betekenissen een evidentie”
  Dendermonde

  Na WK-heisa over regenboog­band zet Jong Sint-Gil­lis regenboog­vlag­jes op veld: “Voor ons is diversi­teit in alle betekenis­sen een evidentie”

  Regenboogvlagjes. Daarmee duiden ze bij voetbalclub Jong Sint-Gillis uit Dendermonde nu de corners van het veld aan. “Want voor onze club is diversiteit in de breedst mogelijke zin wél een evidentie”, klinkt het. De club reageert zo op de heisa rond het FIFA-verbod op regenboogbanden tijdens WK-wedstrijden in Qatar.