Marc De Decker zette zich tijdens de lockdown aan het schrijven en vereeuwigt zo 65 bijzondere Dendermondenaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc De Decker zette zich tijdens de lockdown aan het schrijven en vereeuwigt zo 65 bijzondere Dendermondenaren. © Geert De Rycke

Marc De Decker bundelt verhalen van 65 opmerkelijke stadsgenoten in boek: “Allemaal zetten ze op hun eigen manier Dendermonde op de kaart”

DendermondeNamen als Louis De Lentdecker, Bert Heuvinck en Pater De Smet doen allicht wel een belletje rinkelen. Maar zeggen Alfons Vermeir, Jacobus Maestertius of John Stedman u iets? Ook zij horen bij de groep bijzondere Dendermondenaren waar Marc De Decker een boek aan wijdt. ‘65 geboren Dendermondenaars’ bundelt de verhalen van opmerkelijke figuren uit de geschiedenis van de stad, allemaal geboren in Dendermonde en ondertussen overleden. Een tip van de sluier...

 1. Nog 13 dagen tot de Ros Beiaardommegang. Patrick Segers, dé man achter het event: “Genieten? Nee, daar is geen tijd voor. Maar het is wel een passie”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Nog 13 dagen tot de Ros Beiaardom­me­gang. Patrick Segers, dé man achter het event: “Genieten? Nee, daar is geen tijd voor. Maar het is wel een passie”

  Tienduizenden mensen maken van de Ros Beiaardommegang in Dendermonde op 29 mei één groot feest, maar één man blijft er compleet nuchter onder: Patrick Segers (47). Hij moet het hele gebeuren dan ook in goede banen leiden. “Genieten? Op geen enkel moment. Daarvoor is de focus te groot.” Voor één keer laat dé man van de Ommegang in zijn persoonlijke kaarten kijken.
 2. Nog 9 dagen tot de Ros Beiaardommegang. Emotionele Ommegang voor Pijnder Mattias Pieters: “Normaal met papa Jan onder ons Ros, door zijn overlijden zal het alleen zijn foto zijn”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Nog 9 dagen tot de Ros Beiaardom­me­gang. Emotionele Ommegang voor Pijnder Mattias Pieters: “Normaal met papa Jan onder ons Ros, door zijn overlijden zal het alleen zijn foto zijn”

  De Ros Beiaardommegang in Dendermonde wordt één groot feest, maar voor sommigen ook een bijzonder emotioneel gebeuren. Eén van hen is Pijnder Mattias Pieters. Normaal zou hij in 2020 samen met vader Jan het Ros torsen, maar die overleed voor het twee jaar later eindelijk zover is. “Zijn foto gaat mee onder ‘t Peirt. Deze Ommegang wordt het dichtste dat ik ooit nog bij pa kan komen”, zegt Mattias.